KOMPANIJE
Ovaj proizvođač PVC profila u BiH dnevno proizvede više od 700 otvora
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 19 rujna, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Nakon što je 2005. godine otvorila svoju prvu tvornicu u Brčkom, danas, četrnaest godina kasnije kompanija Yavuz postala je jedna od najprepoznatljivijih kompanija kada su u pitanju PVC i ALU stolarija, profili, sobna i garažna vrata, te roletne i komarnici.

Kompanija Yavuz do sada je u BiH investirala blizu 30 milijuna KM, a zastupljeni su u gotovo svakom dijelu zemlje.

Yavuz posjeduje tri tvornice u Brčkom, Srebreniku i Malom Zvorniku (Srbija) u kojima se dnevno proizvede više od 700 otvora.

Kompanija posjeduje šesnaest poslovnih jedinica i to dvije u Brčkom, zatim po jednu u Srebreniku, Ljubačama, Živinicama, Kalesiji, Gračanici, Lukavcu, Maglaju, Mostaru, Vogošći, Ilidži, Visokom, Vitezu, Bihaću i Cazinu, te baucentar u Živinicama, nekoliko poslovnih jedinica u Srbiji i jednu u Njemačkoj.

Kompanija je jedan od najvećih proizvođača profila u BiH i Balkanu uopšte, a kapacitet s kojim raspolaže može proizvesti 50 tona profila dnevno, a u tvornici smještenoj u Brčkom proizvodi i jedini bh. brend PVC profila pod nazivom Bauwin, te Baufens.

„Cilj nam je izgraditi se kao vodeći proizvođač kvalitetne i inovativne PVC stolarije, te našim kupcima dati uvijek više od očekivanog. Do sada smo to postizali uvođenjem novih proizvoda u asortiman, prateći trendove u gradnji, certificiranjem proizvoda u ovlaštenim laboratorijima, stalnom edukacijom zaposlenika i odabirom dobavljača koje pokreću iste vrijednosti. U poslu nas vode stručnost, kompetencija i stalna želja za boljim i naprednijim rješenjima za naše kupce“, izjavio je Mustafa Yavuz, vlasnik kompanije Yavuz Company doo.

Trenutno je u kompaniji Yavuz zaposleno oko 400 zaposlenika, od čega je samo 130 njih zaposleno u brčanskoj tvornici koja je izgrađena 2015. godine, a koja posjeduje 10.000 m2 zatvorenih pogona, 6.000 kvadratnih metara otvorenog prostora i prostire se na ukupnoj površini od 44.000 m2.

Tu su smješteni pogoni za proizvodnju sobnih vrata, proizvodnju PVC stolarije, proizvodnju IZO stakla,  proizvodnju PVC panela i profila.

 

Yavuz svake godine povećava prodaju i izvoz za 30 posto, što predstavlja odlične poslovne rezultate.

Pored tržišta BiH kompanija Yavuz je i veliki izvoznik kada je u njihov proizvodni asortiman u pitanju pa tako iz BiH izvoze u Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumunjsku, Makedoniju, Njemačku, Tursku, Nigeriju, Alžir, Tajland i druge.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb