POSAO
Otvoriti će se 11.000 radnih mjesta u BiH
Manager.ba/hip.ba BiH 19 veljače, 2018

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) 27. veljače objavit će Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja u ovoj godini, a dan poslije Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja start up zapošljavanja.

Direktorica toga zavoda Helena Lončar u petak je na konferenciji za medije kazala da je to moguće zahvaljujući većem ovogodišnjem proračunu koji za sufinanciranje zapošljavanja iznosi oko 50 milijuna KM.

Od toga je 12,7 milijuna iz kredita Svjetske banke, istakla je Lončar.

Za realizaciju programa sufinanciranja zapošljavanja predviđeno je 40,000.000 KM, a Federalni zavod za zapošljavanje ga provodi u suradnji sa županijskim službama za zapošljavanje. Lončar je navela da je cilj zapošljavanje najmanje 11.000 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH.

Programom će se kroz različite mjere obuhvatiti mladi do 30 godina i žene, te teže i posebne kategorije nezaposlenih osoba, kazala je Lončar.

Zavod će sufinancirati prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena i mogućnost produženoga sufinanciranja i zapošljavanja. U ovoj godini, najavila je Lončar, Zavod će sufinancirati mjeru nazvanu ”Tražim poslodavca”.

Prema dosadašnjim iskustvima i mjerama, nezaposlene osobe su bile pasivne. Sada želimo potaknuti te osobe da traže poslodavce, navela je Lončar.

Za program sufinanciranja start up samozapošljavanja planirano je 6 milijuna KM, a poticajne mjere se odnose na poduzetništvo za mlade, za žene i poduzetništvo za sve, kako je nazvano.

Voditelj odjela za zapošljavanje Omer Korjenić je kazao da će Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja biti objavljen na internet stranici Zavoda.

Prijave će biti moguće putem web portala, a kompletna dokumentacija se dostavlja županijskim službama za zapošljavanje, rekao je Korjenić.

Povezani članci

1

2

Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti