PROJEKTI
Otvorena vrata za investiciju od milijardu KM u Tuzli
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 27 travnja, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Gradsko vijeće Tuzla jučer je na sjednici usvojilo regulacijski plan Irac-Jug. Na sjednici je istaknuto da usvajanje regulacijskog plana otvara vrata za investiciju vrijednu milijardu maraka!

Naime, nizozemski investitori su zajedno sa vlasnikom prostora Livnice odlučili izgraditi poslovno-stambeni kvart u Tuzli.

Naziv idejnog projekta je Crystalico.

 

 

Usvajanjem regulacijskog plana stvoreni su uvjeti za početak radova, a u narednih pet godina očekuje se potpuna izgradnja kompleksa.

Prostorna cjelina ”Irac-Jug” nalazi se u središnjoj zoni zapadnog dijela grada, neposredno između reguliranog korita rijeke Jake i Južne prometnice i predstavlja vezu nekoliko stambenih, stambenoposlovnih zona i to: kolektivnog stambenog naselja Irac sa sjeverne strane, naselja Slatina sa Unverzitetskim centrom sa istoka i sjeveroistoka, individualnog stambenog naselja Mosnik sa južne strane i sa zapadne strane stambenoposlovnim zonama Kreka i Solana.

 

 

Kroz kompleks bi prolazila prometnica koja bi povezivala sjevernu i južnu magistralu, a u sklopu koje bi bio izgrađen i kružni tok.

Ovaj  kompleks bi trebao imati toranj od 43 kata.

 

 

U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene prometnice.

 

 

˝Radi se o grupi investitora iz jedne europske zemlje. Ta ogromna investicija bi mogla noć pretvoriti u dan. Optimist sam za ovogodišnje projekte u Tuzli˝, izjavio je ranije gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna