TRGOVINE
Otvorena radnja iz koje za 20 KM izađete sa dvije pune vrećice
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 12 rujna, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

U Food outletu Jumbo prodaju se prehrambeni proizvodi i kućna kemija a njegov vlasnik Jovan Pantić nam kaže da je interes građana veliki i da su police poslije otvaranja ostale gotovo prazne.

Širok asortiman

– U ponudi imamo hranu – od slatkiša do mesnih prerađevina, kućnu kemiju, oralnu higijenu, dezodoranse, lakove za kosu… Nemamo stalnu ponudu, ona dosta zavisi od toga što nam dobavljači ponude, ali u svakom slučaju cijene su od 25 do 50 posto niže nego u običnim prodavnicama. Odavde iznesete dvije pune vrećice za 20 KM, a to je nemoguće u bilo kojem hipermarketu – kaže Pantić za BiznisInfo.

Outlet radi na principu robnih viškova, odnosno prodaje robe kraćeg roka trajanja i robe s oštećenom ambalažom.

No kraći rok trajanja ne znači da je roba pokvarena ili neupotrebljiva, jer artikli koji se u outletu Jumbo mogu kupiti ni po čemu nisu lošiji od onih koji se nalaze u ostalim prodavnicama.

Artikli kojima je istekao rok trajanja a još uvijek su upotrebljivi poklanjaju se kupcima koji to žele, tako da u outletu nema povrata robe.

– Kada je u pitanju food outlet, tu je prisutan socijalni momenat, da ljudi koji imaju slabiju kupovnu moć mogu sebi da priušte kvalitetne proizvode za niže cijene. Ali nije bitan samo financijski momenat nego i ekološki, jer se ovim načinom prodaje sprečava da se hrana uništava i baca – pojašnjava naš sugovornik.

Food outleti u svijetu i Europi sve su popularniji a nakon outleta otvorenih u Banjaluci i Sarajevu, bijeljinski Jumbo je treća prodavnica ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Karta za ostanak

Pantić koji je inače diplomirani pravnik, ima dvoje djece i dugo je bio bez posla.

Posao u struci nije mogao naći a za život je zarađivao i odlazeći nekoliko puta u inozemstvo. Sada kaže kako je Jumbo njegova karta za ostanak u Bosni i Hercegovini.

– Ovo je naš pokušaj da ostanemo ovdje. Ako ni ovo ne bude išlo, morat ćemo otići – kaže Pantić.

Food Outlet Jumbo nalazi se u Ulici Meše Selimovića broj 39.

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce