PROJEKTI
Otvoren treći po redu javni poziv projekta EU4AGRI
manager.ba/akta.ba BiH 08 prosinca, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. veljača/februar 2021. godine.

 

Projekt Europske unije EU4AGRI objavio je danas javni poziv vrijedan 3,5 milijuna KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

To je treći javni poziv objavljen kroz projekt EU4AGRI za podršku ruralnom razvoju, pogotovo u periodu trajanja COVID-19 pandemije i oporavka od krize prouzrokovane njom.

Na javni poziv se mogu prijaviti fizička lica, obrti/poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka; proizvodnja mesa; uzgoj žitarica i uljarica; uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline; uzgoj povrća (povrtlarstvo) i proizvodnja jaja. Podnositelji mogu podnijeti prijave isključivo samostalno.

Ukupno raspoloživa sredstva po tom javnom pozivu iznose do 3,5 milijuna KM. Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva od 30.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a).

Za svaku investiciju  podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35 posto ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 20 posto.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. veljača/februar 2021. godine.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekt Europske unije vrijedan 20.25 milijuna eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekt provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA), saopćeno je iz UNDP-a.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce