USAID
Otvoren novi poziv za podršku investicijama iz dijaspore
Manager.ba/Bljesak.info BiH 27 veljače, 2018

Službeno je otvoren novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine".

Riječ je o grant programu koji podržava mikro, mala i srednja poduzeća, a koja nisu starija od tri godine i imaju poslovnu vezu ili su dijelom u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore, piše bljesak.info.

Projekti će biti podržani sa do 50.000 KM po zahtjevu, uz rok provedbe do 12 mjeseci.

"Cilj ovog poziva je osiguranje sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i stvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini. U naredna dva tjedna ćemo održati šest info sesija u okviru kojih će svi zainteresirani moći saznati više o načinu apliciranja, a sve informacije su dostupne i na našoj online platformi Diasporainvest.ba", kazao je šef Projekta Sanjin Arifagić.

"U okviru prvog poziva smo imali 54 aplikacije, te su za 13 kompanija odobrena sredstva podrške u ukupnom iznosu od 391.000 KM. Očekujemo veliki interes investitora, s obzirom da su već prepoznati prvi rezultati realizacije projekta, te smo imali niz različitih upita o narednom krugu prijava. Pozivam sve zainteresirane da nas kontaktiraju, nazoče našim info sesijama i iskoriste ovu priliku za razvoj i širenje biznisa u Bosni i Hercegovini", zaključio je Arifagić.

Javni poziv je otvoren od 26. veljače 2018. do 30. ožujka 2018., a aplikacije se ispunjavaju putem online aplikacije na linku www.grant.diasporainvest.ba uz slanje kopije prijave putem pošte.

Više informacija o pozivu možete saznati u okviru info sesija u Sarajevu (28. veljače), Bihaću (6. ožujka), Banjoj Luci (7. ožujka), Mostaru (9. ožujka), Tuzli (12. ožujka) i Bijeljini (13. ožujka).

Povezani članci

1

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce