KOMPANIJE
Otvoren AS Logistics, prvi logističko-distributivni centar AS Holdinga
Manager.ba/akta.ba BiH 25 lipnja, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Novoosnovana kompanija AS Logistics otvorila je svoja vrata svečanim presijecanjem vrpce u logističko-distributivnom centru u Tuzli. AS Logistics d.o.o. je dio AS Holding sistema i osnovan je sa namjerom da članicama grupacije i eksternim poslovnim partnerima pruži najbolju uslugu isporuke trećim licima koristeći savremene metode i logistička rješenja.

"Naša vizija je da budemo vodeći dobavljač integralne logističke usluge na domaćem tržištu, obezbjeđujući našim klijentima dodatnu vrijednost, a sve uz pomoć inovativnih sistema upravljanja logističkim procesima. To ćemo postići otvaranjem dodatnih logističkih centara u Sarajevu i Banjaluci i manjih centara u Hercegovini i Krajini uz pomoć kojih ćemo pokriti kompletno bh. tržište. Logističko- distributivni centri će pružati prijem, skladištenje i otpremu robe iz našeg, ali i portfolia eksternih partnera. Cijeli proces će se raditi u skladu sa HACCP standardima", istakao je Dragan Bjelica, direktor AS Logistics-a. 

Logističko-distributivni centar u Tuzli prostire se na površini od 30.382 m2 na kojem su izgrađena dva poslovna objekta koji funkcioniraju kao nazavisne cjeline.

Jedan objekt je namjenski izgrađen za posebne potrebe zakupaca površine od 3.847 m2, kapaciteta 3.146 paletnih mjesta koji posao obavljaju u ambijentalnom i temperaturno kontrolisanom režimu (-25 C).

Drugi objekt zauzima površinu od 5.194 m2, od čega je skladišnog prostora 4.134 m2 i 1.060 m2 administrativnog dijela.

Objekti su izgrađeni i opremljeni u skladu sa najsuvremenijim tehnološkim standardima.

Tagovi:
Povezani članci

1

2