JAVNI POZIV
Otvoren Javni natječaj "Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta"
manager.ba/akta.ba BiH 30 listopada, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Minimalan iznos kredita po korisniku može iznositi 20.000 KM, a maksimalan iznos kredita određen je u zavisnosti od broja zaposlenih osoba u subjektu male privrede.

 

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je objavilo Javni natječaj za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu "Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta" za 2020. godinu

Korisnici kredita su subjekti male privrede definirani po Zakonu o poticanju razvoja male privrede Federacije BiH i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima čije je sjedište na području Federacije BiH i imaju najmanje dva zaposlena na neodređeno vrijeme.

Minimalan iznos kredita po korisniku može iznositi 20.000 KM, a maksimalan iznos kredita određen je u zavisnosti od broja zaposlenih osoba u subjektu male privrede i to na sljedeći način:

- do 250.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 2 do max. 9 zaposlenih,

- do 350.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 10 do max. 49 zaposlenih,

- do 500.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 50 do max. 249 zaposlenih.

Kriteriji za utvrđivanje rang liste potencijalnih korisnika kredita su: vrsta djelatnosti; namjena utroška sredstava; povećanje zaposlenosti; izvori-način financiranja; broj zaposlenih; ravnomjerniji regionalni razvoj (stupanj razvijenosti JLS); poticaji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u posljednjih pet godina.

Prijave se dostavljaju do 30.11.2020. godine.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Kako napraviti poslovni plan: Metoda 10 pitanja
VIDEO
Kako pronaći ideje za biznis?
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa