AUTOSAJAM ŽENEVA
Otkriveni detalji Rimčevog hiperautomobila
Manager.ba/jutarnji.hr Regija 13 veljače, 2018

Salon automobila u Ženevi sve je bliže, a jedna od zvijezda svakako će biti novi Rimčev hiperautomobil.

Dosad je objavljen video teaser uz riječi: "Zašto igrati po pravilima, kada možete promijeniti cijelu igru", a Autocar sada donosi nove detalje o hrvatskom hiperautomobilu.

Tako navode da provjereni izvor tvrdi kako će Concept Two biti opremljen baterijom kapaciteta 120 kWh. Iako je Elon Musk najavio kako će novi Roadster imati bateriju od 200-kWh, spomenuta brojka ipak je znatno viša nego kod Concept One-a (84-kWh). Uz to, Concept Two trebao bi biti još brži od svog prethodnika, što znači da bi ubrzanje do stotke trebalo biti ispod 2,5 sekundi.

Zanimljiv je i novi detalj koji je potvrđen, a to je da će Concept Two imati četvrtu razinu autonomne vožnje (Tesla Model S je razina 2)!

To znači da vozilo može samostalno voziti bez potrebe za intervencijom vozača, odnosno u slučaju izostanka ljudske intervencije vozilo intervenira samostalno.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će sustav funkcionirati, budući da nijedan automobil na tržištu zasad ne nudi ovu razinu autonomije (Audi A8 ima razinu 3).

Više detalja o ovom modelu bit će poznato na Salonu u Ženevi gdje je zakazana svjetska premijera za javnost. Dotad nam preostaje pogled na video najavu koja je osvanula na facebook stranici Rimac Automobila prije nešto manje od mjesec dana.

Povezani članci

1

2

Video
LEILA TAKAYAMA
Kako je to biti robot?
MOTIVACIJA
Šestominutni video za jutarnju motivaciju
ADMIR ČAVALIĆ
Institucionalna ekonomija: Zašto su neke države bogate, a druge siromašne