IVANA MARIĆ
Osoba s invaliditetom obavlja pripravnički staž u Alfa Thermu
Manager.ba/abcportal.info BiH 10 siječnja, 2019

Tridesetsedmogodišnja Ivana Marić iz Mostara svoje je radno mjesto dobila u Alfa Thermu. Završila je srednju Ekonomsku školu u Mostaru-smjer administrativni tajnik.

Unatoč invaliditetu, obavlja poslove administracije u uredu pri skladištu.  

- Iskreno, nisam se nadala ovakvom poslu jer nemam prethodnog iskustva u svojoj struci, tako da sam s ovom pozicijom zaista zadovoljna. Voljela bih dobiti stalno zaposlenje, a svim osobama s invaliditetom bih poručila da se bore za svoja prava i da ne odustaju, izjavila je Ivana Marić.  

Alfa Therm d.o.o. u svojoj strategiji ima zadaću društvene i socijalne odgovornosti, što ostvarujemo kroz brojne aktivnosti uz suradnju sa srednjim školama i fakultetima kroz koju mladima omogućavamo praksu i dobivanje prvog radnog iskustva.

Podupiremo  brojne socijalne ustanove i udruge poput Los Rosalesa, Caritasa, Udruge za Down sindrom i sl. Iako ne možemo pozitivno na sve odgovoriti, trudimo se pomoći što više.

Zbog toga rado sudjelujemo u ovom projektu jer kroz pripravnički staž, osobe sa posebnim potrebama povećavaju konkurentnost i jačaju samopouzdanje za pronalazak posla u gospodarskom sektoru.

Naša nova kolegica se izvrsno snašla na svojim dnevnim zaduženjima na administrativnim poslovima - kazali su iz Alfa Therma.  
 
Suradnja između poslodavaca i osoba s invaliditetom omogućena je u okviru projekta „POWER“ koji financira Europska unija, a implementira Caritas Bosne i Hercegovine. 

Pripravnici su osobe s najmanje 50% invaliditeta i koje nemaju radno iskustvo.