RESTORANI
Osam restorana iz BiH odabrano za učešće u događaju Okus Francuske
Manager.ba/Biznis info BiH 06 ožujka, 2018

Odbor za selekciju odabrao je osam restorana iz Bosne i Hercegovine za učešće u ‘Okusu Francuske’ (Goût de France) – događaju koji se organizira na inicijativu francuskog Ministarstva vanjskih poslova i slavnog kuhara Alaina Ducassea.

Ovo je prilika za građane BiH da 21. ožujka/marta posjete restorane “Plava Prizma”, “4 Sobe gospođe Safije”, “Druga Kuća”, “Mrvica” (2 restorana) i “Klub Slovenaca” u Sarajevu, “Romanca” u Mostaru, te “Monogram” u Banjoj Luci i upoznaju se s francuskim jelovnicima, pripremljenim samo za ovu priliku.

Odabrani kuhari predložili su svoje jelovnike inspirirane francuskom i bh. kuhinjom. Jelovnici se sastoje od obogaćenog aperitiva, predjela, jednog ili dva glavna jela, plate sireva, deserta i francuskih vina i šampanjca, priopćeno je iz Ambasade Francuske u BiH.

U svijetu će 21. ožujka/marta biti organizirane večere u cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica. Više od 3.000 glavnih kuhara i restorana trebali bi sudjelovati u ovom događaju sa vlastitim jelovnicima inspiriranim francuskom gastronomijom.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo