NJEMAČKA
Osam bh. kompanija na sajmu namještaja u Kelnu
Manager.ba/senzor.ba Svijet 23 travnja, 2018

 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je osmi put nastup bh. kompanija na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM Cologne, koji počinje danas u Kölnu (Njemačka) i traje do 21. januara.

– Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na sajmu IMM Cologne 2018, svoje izvozne kolekcije namještaja predstavlja osam bh. firmi i to Boksit a.d. Milići, EMA Konjuh International d.o.o. – Sarajevo/ Teslić, FEF Export Import d.o.o. – Sarajevo, H.M.M. d.o.o. – Gradačac, Lignacon d.o.o. – Teslić, MALAK JANJ d.o.o. – Donji Vakuf, Solidwood d.o.o. – Gradačac i WoodLaB d.o.o. Sarajevo, kazali su za Fenu iz VTKBiH, prenosi Oslobođenje.

Nastup Bosne i Hercegovine na IMM Cologne 2018. financijski je podržala VTKBiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Tokom sedam godina izlaganja u Kölnu, VTKBiH je u okviru grupnog štanda podržala više od 50 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir sudjelovanje pojedinih firmi na više sajmova, podržala je ukupno više od 30 različitih kompanija.

Povezani članci

1

2