POZITIVAN PRIMJER
Općina Tešanj za investitore plaća sve takse i naknade
Manager.ba/faktor.ba BiH 05 studenog, 2019

Povrat sredstava vršit će se jednom godišnje, za sve investitore koji podnesu zahtjev za korištenje pogodnosti, ističu iz Općine Tešanj.

Općinsko vijeće Tešanj usvojilo je Odluku o pogodnostima za investitore, koja se odnosi na refundiranje svih općinskih taksi i naknada.

Prema novoj odluci, investitori koji se odluče za investicije s visokim dodatnim vrijednostima i razvijenim lancem opskrbljivanja u ovoj općini imat će pravo na povrat taksi i naknada.

Povrat taksi i naknada odnosi se na investitore koji započinju izgradnju poslovnog objekta ili iznajmljuju poslovni prostor ili počinju djelatnost u svom izgrađenom objektu, pod uvjetom da u proizvodnim ili uslužnim procesima koriste napredne informacijske tehnologije, CNC mašine ili izradu programskih aplikacija, da su to djelatnosti s višom finalizacijom proizvoda i dužim lancem vrijednosti.

Prema odluci Općinskog vijeća, pogodnosti se odnose na refundiranje svih općinskih taksi i naknada, a to su: administrativne takse i naknade, priključne takse na vodovod, kanalizaciju i toplovod, komunalne naknade, naknade za uređenje, naknade za korištenje cestovnog zemljišta, naknade za vatrogastvo.

Povrat sredstava vršit će se jednom godišnje, za sve investitore koji podnesu zahtjev za korištenje pogodnosti, ističu iz Općine Tešanj.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo