PROJEKTI
Općina Prozor-Rama poziva mlade na pokretanje poduzetničkih projekata
Manager.ba/bljesak.info BiH 21 svibnja, 2019
Izvor fotografije:
bljesak.info

Općina Prozor – Rama objavila je 20.05.2019. Javni poziv za za prijavu projekata po Programu zapošljavanja i samozapošljavanja mladih. Radi se o posebnom programu u okviru općinskog Programa za zapošljavanje kojim se planira potaknuti poduzetništvo mladih u ovoj općini.

Naime, općinski Načelnik dr. Jozo Ivančević je podržao prijedlog Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije kojim se općinski Program poticaja za zapošljavanje u ovoj godini kreira kao tri posebna programa: jedan je Poduzetništvo žena  koji se provodi zajedno sa američkom organizacijom USAID, drugi je Program zapošljavanja i samozapošljavanja mladih dok je treći klasični općinski Program poticaja za zapošljavanje.

Općina Prozor-Rama je u srijedu, 15.05.2019., u dvorani HE Rama predstavila Program samozapošljavanja i zapošljavanja mladih osoba.

Na dobro posjećenom sastanku sa mladima, predstavljena je radna verzija Javnog poziva nakon čega je uslijedila rasprava s prijedlozima o što boljem oblikovanju konačnog Javnog poziva.

Sudionicima su predstavljene i zakonske odredbe koje su potrebne za pokretanje vlastitog posla kroz poduzeće ili obrt.

Uz uvažavanje prihvatljivih primjedbi i sugestija, dana 20.05. objavljen je Javni poziv po Programu zapošljavanja i samozapošljavanja mladih općine Prozor – Rama u 2019.

Sukladno primjedbama koje su iskazali mladi, prihvaćena je sugestija da pravo sudjelovanja,osim samozapošljavanja mladih osoba u vlastitom poslovnom subjektu, imaju i postojeći poslovni subjekti koji planiraju zapošljavanje mladih osoba.

Također je prihvaćena sugestija da javni poziv ostane otvoren do kraja godine, uz iskazanu mogućnost da se povećaju i sredstva po pojedinačnom projektu i ukupnom planirana sredstva po Programu.

Javnim pozivom je predviđeno pojednostavljeno prijavljivanje interesa i idejnog projekta samo putem Prijavnog obrasca, dok bi se otvaranje obrta ili poduzeća, prijavljivanje uposlenosti i drugi potrebni dokumenti odrađivali i podnosili nakon pozitivnog mišljenja od strane posebnog Povjerenstva.

Povezani članci

1

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb