PROJEKTI
Općina Ilidža raspisala natječaj za financiranje najboljih poslovnih ideja
manager.ba/akta.ba BiH 20 svibnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Javni poziv je namijenjen nezaposlenim mladim osobama do 35 godina starosti, koji imaju poslovnu ideju.

 

Općina Ilidža raspisala je javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz Budžeta Općine Ilidža, namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanja mladih sa područja ove općine.

Javni poziv je namijenjen nezaposlenim mladim osobama do 35 godina starosti, koji imaju poslovnu ideju.

"Javni poziv je prilika za samozapošljavanje i doprinos razvoju lokalne zajednice. Na osnovu javnog poziva odabrat će se najbolji poslovni planovi, a financijska sredstva su namijenjena sufinanciranju troškova pokretanja biznisa kroz financiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava i ostalih troškova. Visina nepovratnih sredstava po poslovnom planu mogu iznositi maksimalno do 5.000 KM“, rekao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, i pozvao mlade koji imaju ideju da se prijave na javni poziv.

Javni poziv je objavljen na službenoj stranici Općine Ilidža i oglasnoj tabli Općine Ilidža, te oglasnoj ploči Mjesnih zajednica Općine Ilidža i Službe za zapošljavnje Kantona Sarajevo – Biro Ilidža. Prijave se mogu dostavljati sljedećih 30 dana. Dodatne informacije u vezi sa sudjelovanjem na Javnim poziv mogu se dobiti u Službi za privredu i turizam na broj: 033/775-750 i 033/621-431.

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo