ONLINE
Online PIT panel diskusija: Budućnost industrije?
manager.ba 14 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
pit.ba

Što donosi budućnost proizvodnih operacija? Kako se u tu budućnost uklapaju koncepti izvrsnosti, efikasnosti, digitalizacije, borbe za kadrove? Hoće li biti industrije bez Industrije 4.0 i do kada ćemo mi u BiH i regiji biti samo jeftinija ispostava za proizvodnju dijelova i komponenti za kupce iz razvijenih zemalja?

 

Koliko možemo da predvidimo iz prethodnih kriza u našoj bliskoj i dalekoj prošlosti izazvanih različitim faktorima? Koliko možemo da predvidimo promatranjem ovih nekoliko prethodnih mjeseci od kada je nastala ova kriza?
Da li možemo da iskoristimo modele naprednih država, modele koji su do sada slovili za uspješne ili ćemo pak morati da stvaramo nove?
O ovim suštinskim pitanjima za BH ekonomiju i industriju razgovaramo na izlaznoj panel diskusiji naše serije panela koja je pokrenuta kao odgovor na Corona ekonomsku krizu pod nazivom „IZAĐIMO JAČI“.  

Čast nam je na ovom panelu poslušati predviđanja ljudi od struke sa značajnim iskustvom u poslovnim procesima vođenja velikih kompanija:
•    Snježana Köpruner, Generalna direktorica, GS Tvornica mašina – Travnik, BiH
•    Izudin Neimarlija, Član uprave, HeidelbergCement – Kakanj, BiH 
•    Dr. Emir Džanić, Cambridge Innovative System Solutions – Zagreb, HR
•    Rijad Durkić, Izvršni urednik portala, Klix.ba – Sarajevo, BiH - MODERATOR

I ova panel diskusija, u okviru kampanje „IZAĐIMO JAČI“, podržana je od strane “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH”, u ime Njemačke vlade.

Četvrtak, 16.07.2020. u 18.00 h!!!

Molimo Vas da se na panel diskusiju prijavite pojedinačno, nakon čega ćete link za direktno prisustvo dobiti na vašu e-mail adresu.

PRIJAVI SE

Pridružite nam se da skupa stvaramo atmosferu boljeg i razvijenijeg društva.