ONLINE KONFERENCIJA
Online konferenciju „The Art of Feminine Leadership“ pratilo 400 liderica iz Hrvatske i regije
manager.ba 26 ožujka, 2021

Krovna tema ovogodišnje konferencije, ženske vještine upravljanja u krizi, okupila je vodeće strane i domaće lidere te 400  zainteresiranih sudionika koji su iz prve ruke imali priliku čuti iskustva i savjete o učinkovitom upravljanju u izvanrednim okolnostima uzrokovanim pandemijom.

 

PROČITAJTE VIŠE: FINANCIAL TIMES JU JE STAVIO NA POPIS 20 LIDERICA BUDUĆNOSTI: Upoznajte poduzetnicu koja pomaže stvarati milijune

 

Ove godine iznimno u online izdanju, održano je treće izdanje konferencije „The Art of Feminine Leadership“.

Krovna tema ovogodišnje konferencije, ženske vještine upravljanja u krizi, okupila je vodeće strane i domaće lidere te 400  zainteresiranih sudionika koji su iz prve ruke imali priliku čuti iskustva i savjete o učinkovitom upravljanju u izvanrednim okolnostima uzrokovanim pandemijom.

 

 

U okviru konferencije ekskluzivno su predstavljeni i rezultati istraživanja o analizi percepcije položaja žena na razini tržišta regije jugoistočne Europe, provedeno od strane ManpowerGroup i tvrtke Assert International.

U svim zemljama u regiji, uočene su najveće rodne razlike u pogledu mogućnosti napredovanja u karijeri koje su najizraženije upravo u Hrvatskoj.

Nedostatak uzora i mentora, rodno definirani karijerni put i nedostatan pristup networking mrežama, žene su istaknule kao najveće zapreke tijekom svoje karijere, što su i ključni preduvjeti na kojima treba raditi kako bi se pokrenule pozitivne promjene koje bi rezultirale rastom broja žena na upravljačkim pozicijama. 

 

„Konferencija je upravo nastala kako bi se istaknuli uzori i podijelile uspješne prakse, koje će dati putokaz lidericama koje dolaze te pokrenuti promjene na radnim mjestima, stvarajući bolja, inkluzivnija poslovna okruženja u kojem će zaposlenici moći slobodno izraziti vlastite talente. Zadovoljni zaposlenici temelj su uspješnog poslovanja, a njihovi talenti glavni su pokretač inovacija i rasta tvrtki u budućnosti“ – ističe Tanja Džido, organizatorica konferencije. 

Kako već danas krenuti stvarati uvjete za razvoj lidera budućnosti od školskih klupa do prvih pozicija, doznali smo u panel diskusiji od najboljeg profesora na svijetu, Dejana Nemčića, do visoko pozicioniranih liderica Mirjam Marasović Čurčić i Tine Jurjević kao i mladih IT liderica Ane Butare i Ive Topolovec.

Svoje uspješne prakse na konferenciji su podijelile i svjetski poznate stručnjakinje, bivša direktorica u vodećim tvrtkama EY, Deloitte i Apple, Laura Tynan iz Londona, te autorica New York Times bestsellera Ellen Rogin iz Chicaga koje su govorile o prednostima ženskih vještina vodstva, ali i o stalnom izazovu da u poslovnom svijetu vodimo na „muški način“.

Kako su ženske vještine vodstva, poput empatije, fleksibilnosti i transparentnosti pomogle domaćim lidericama suočenima s COVID-19 krizom, otkrile su nam Antonia Kujundžić Velimirović iz telekom industrije te Sanja Šagud iz industrije ljekarništva. 

Konferenciju je organizirala agencija i portal Shhhefica uz podršku event agencije LOL te pod sponzorstvom tvrtki A1, Jamnica, Manpower, BIPA i Vichy.

Radi se o prvoj konferenciji u regiji koja promiče ženske vještine vodstva, a koja je 2018. godine okupila 120 sudionika te već 2019. čak 500 sudionika iz regije.