MOSTAR
Održana panel diskusija na temu 'BIH 360: Budućnost mladih u BiH'
Manager.ba BiH 21 veljače, 2019
Izvor fotografije:
BONK Studio

U organizaciji Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH) i LUX business bar-a, a uz podršku partnera INTERA, REDAH, APRIORI BH, GRAPOS EXPO i BISNODE, u srijedu 20. veljače 2019. godine u 13 sati, u prostorijama INTERA Tehnološkog parka u Mostaru, je održana panel diskusija na temu BiH 360 – Budućnost mladih u BiH.

Panelisti su bili: Mirna Jelčić iz agencije REDAH, Josipa Terzić-Rezić iz agencije APRIORI BH, Kristian Marić iz LUX business bara i Helena - Jelena Lončar iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

 

 

Moderator panela je bio Marko Zeljko.

Panelisti su govorili o svojim iskustvima razvoja biznisa i rada na projektima.

'Ja neću pozivati mlade da ostanu u Bosni i Hercegovini. Idite vani, pokupite iskustva i vratite se da popravimo naše situacije', kazala je Mirna Jelčić iz agencije REDAH.

'Ja sam mogla nakon fakulteta ostati u Zagrebu, ali sam se vratila u Hercegovinu i nisam na poslovima odmah tražila najvišu plaću. Bez obzira na činjenicu što sam završila fakultet i što sam načitana osoba, ja još uvijek učim', kazala je Helena - Jelena Lončar iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

'Mi koji smo pokrenuli svoje kompanije trebamo pomoći mlađim poduzetnicima, biti im mentori i ukazati im na prepreke koje smo mi morali možda sami prolaziti', kazala je Josipa Terzić Rezić iz agencije APRIORI BH.

'Administracija u BiH je komplicirana, ali to me neće spriječiti da ostvarim svoje snove', kazao je Kristian Marić iz LUX Business Bara, prvog takve vrste u regiji.

Nekoliko poduzetnika iz publike je također ohrabrilo srednjoškolce i studente.

 

 

Nakon diskusije, predstavljeni su Asocijacija poduzetnika Hercegovine i njihove aktivnosti, koje je predstavila Ines Sesar, projekt menadžerica, GRAPOS-EXPO, sajam koji se i ove godine održava u GračanicI, a predstavio ga je Benjamin Nuhanović, organizator sajma, zatim Bisnode, najveći provider informacija u Europi, od strane projekt koordinatorice Darije Marković te 360 BIH, projekt virtualnog prikaza Hercegovine, od strane panelista Kristiana Marića.

Nakon diskusije, nastavilo se druženje uz domjenak, u business baru LUX, u prizemlju Tehnološkog parka INTERA.