KOMPANIJE
Odlični rezultati: Euro–metali u Steel Centar investirali novih 1,5 milijuna KM
Manager.ba/akta.ba BiH 22 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Euro - metali, članica Hifa Oil Grupacije i lider na BH. tržištu metala i konstrukcijskih čelika, ostvarila je odlične poslovne rezultate u protekloj godini.

 

Izvoz je povećan za 143 posto u odnosu na 2018. godinu, prodata je rekordna količina čelika, ostvaren je rast dobiti u odnosu na 2018.godinu, a broj zaposlenih je veći za 24 posto.

"Naš cilj je biti regionalni lider u  obradi, ponudi i distribuciji proizvoda i poluproizvoda crne metalurgije, odnosno metala i konstrukcijskih čelika, te zadržati brzinu, fleksibilnost i kvalitetu u poslovanju. S obzirom na to da je proces izgradnje i proširenja skladišnih kapaciteta, kao i samog asortimana roba, finaliziran u 2018. godini, prošle godine fokusirali smo se na segment usluga, odnosno širenje i modernizaciju našeg STEEL CENTER-a. Tako smo kroz svoje dugoročne poslovne ciljeve, kupcima i poslovnim partnerima osigurali sveobuhvatan asortiman proizvoda i usluga u oblasti suvremene obrade i distribucije metala", kazao je Jasmin Subašić direktor kompanije Euro – metali.

Tako je u Euro – metalima lani investirano novih 1,5 milijuna KM, a najveći dio sredstava je uložen u nabavku najnovije opreme za lasersko rezanje metala.

Nabavkom ovog lasera, pored ranije puštenih u rad plazmi, savijačica i pila, kompletiran je mašinski park STEEL CENTER-a Euro - metala koji posjeduje kompletnu opremu za rezanje, savijanje i drugu obradu svih vrsta metala.

Time je u cijelosti zaokružen sistem podrške metalskom sektoru u BiH, kao i regiji, jer sada proizvođači na jednom mjestu mogu dobiti materijal koji je dimenzijama i oblikom pripremljen za njihovu proizvodnju.

Osnovu asortimana Euro - metala čine toplo valjani limovi u kvalitetu S235 i S355, hladnovaljani i pocinčani limovi, cijevi (šavne i bešavne), puni čelik (kvadratni, okrugli, plošni), nosači, ugaoni profili, specijalni čelik (čelik u kvalitetu), a pored toga kupcima nude i usluge sječenja na CNC laseru, CNC plazmi s 3D glavom i plinskom rezaču, usluge savijanja, kao i usluge sječenja na automatskim pilama.

Trenutno posluju na tri prodajna mjesta: Doboj Jug sa sjedištem i centralnim skladištem, Sarajevo - Rajlovac i Mostar.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana