TURIZAM
Od ove sezone u funkciji novi lift u Olimpijskom centru "Bjelašnica"
manager.ba/akta.ba BiH 23 studenog, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Kako bi unaprijedili postojeću infrastrukturu i ponudili novo iskustvo skijanja, kompanija ZOI'84 aktivno radi na pripremi nove skijaške sezone.

 

Najavljeni radovi na izgradnji novog "BX" lifta u Olimpijskom centru "Bjelašnica" uveliko napreduju, a za sve nestrpljive ljubitelje zimskih sportova objavljene su i prve fotografije koje otkrivaju kako će izgledati polazna stanica novog lifta, koji će biti u funkciji već sredinom prosinca/decembra 2021.

Bjelašnica

Bjelašnica

Za razliku od prethodnih sezona, tokom kojih su skijaši i snowboarderi na raspolaganju imali jedan "BX" lift, ove godine će biti više razloga da se natjecatelji i rekreativci odluče provesti aktivnu zimu na Bjelašnici.

"Tim ZOI'84 aktivno radi na temeljnoj pripremi skijaške sezone 21/22., kako bi našim korisnicima ponudili maksimalnu sigurnost i uživanje na najatraktivnijim stazama za alpsko skijanje u regiji. Trenutno finaliziramo radove na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog "BX" lifta na lokaciji Babin Do, što će omogućiti povećanje kapaciteta sa 600 na 2.250 skijaša na sat, kao i sistemu vještačkog osnježavanja kompletne staze "Kolijevka". U procesu izrade je i novi SKI-DATA sistem, koji će omogućiti lakšu kupovinu ski karata putem web shopa, u hotelima i na drugim prodajnim mjestima", kazao je Jasmin Mehić, direktor kompanije ZOI'84.

Na skijalištima Olimpijskog centra "Bjelašnica" i "Igman" završen je remont svih žičara i sistema vještačkog osnježavanja uz tehničku podršku stručnjaka s najboljih europskih skijališta. Uskoro je planirano puštanje u rad sistema vještačkog osnježavanja i priprema staza, kako bi zimska sezona 21/22. bila otvorena u prvom tjednu prosinca/decembra.

Bjelašnica

Kompanija ZOI'84 zadržala je cijene karata u pretprodaju na prošlogodišnjem cjenovnom rangu, kako bi zimske sportove i aktivan stil života učinili dostupnim što većem broju posjetitelja. Karte po akcijskim cijenama u pretprodaji, koje su i ove godine među najpovoljnijim u regiji, dostupne su do 30.11.2021. Između ostalih, cijena sezonske karte za najmlađe iznosi 200 KM, za mlade 12-18 godina 260 KM, a za odrasle 450 KM. Karte su u prodaji na ski kasi Bjelašnica - Babin do i na kasi u Olimpijskoj dvorani "Zetra" - ulaz F.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

2

Tagovi: