PROJEKT VRIJEDAN 50 MILIONA KM
Novi turistički kompleks na Zelengori
manager.ba/akta.ba BiH 07 veljače, 2023

Planina Zelengora bi uskoro mogla dobiti turistički kompleks sa bogatim sadržajima. Plan je to lokalne uprave opštine Kalinovik. Vrijednost projekta je oko 50 miliona KM, a Vlada Republike Srpske je obećala pomoć od 20 miliona.

 

Izgradnja ovog turističkog kompleksa će značajno doprinijeti razvoju Kalinovika. Mještani se nadaju da će zaustaviti odlazak mladih iz opštine ali i pomoći otvaranju novih radnih mjesta.

Opština Kalinovik do sada je uložila pola miliona maraka u izgradnju turističkog kompleksa. Izgrađena je planinska kuća, a toku su radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže. Kako navode, pri kraju je i izgradnja rezervoara za vodu, a proširen je i put.

Projekat podrazumijeva izgradnju vikend naselja, hotela, motela i raznih sportsko rekreativnih sadržaja koji će omogućiti razvoj zimskog i ljetnog turizma.

Do sada je prodato 130 parcela i već je počela igradnja individualnih tipskih objekata. Vodi se računa o ekološkim standardima i simbiozi prirode i čovjeka. Turistički kompleks je projekat koji bi mogao biti pozitivna prekeretnica za ovu nerazvijenu opštinu.

 

- akta.ba/manager.ba

Povezani članci

1

Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje