KOMPANIJE
Novi Teslin Supercharger puni 1000 milja po satu
Manager.ba/poslovnipuls.com Svijet 17 ožujka, 2019
Izvor fotografije:
poslovnipuls.com

S automobilima kao što su Jaguar I-Pace, Audi E-Tron i Nissan Leaf Plus, ‘rat električnih automobila’ na tržištu se uistinu zahuktava.

Budući da će automobili s vremenom biti sve bolji sada je važno usavršavati i punjače.

Tesla je tu napravio svoj dio posla pustivši u srijedu punjač pod nazivom “V3 Supercharging”, punjač od 250 kW koji koristi novi kabel s tekućim hlađenjem, a koji može unutar jednog sata napuniti automobil toliko da nakon punjenja može prijeći 1 600 km.

Drugim riječima, iz Tesle navode kako će to pridonijeti dometu od 120 km/h u samo 5 minuta.

Za sada će biti dostupno samo na Modelu 3, ali iz Tesle obećavaju kako će oba modela S i X primati softverska ažuriranja kako bi mogla koristiti ovo punjenje.

Dok je većina tehnologije  koja je osigurala ovaj proizvod proizašla iz novog dizajna kabela i jednog megavatnog kabela za superpunjač, Tesla ažurira Model 3 i optimizira opciju samopunjenja.

Većina vlasnika Modela 3 imali su problema s nedosljednim brzinama punjenja koje su ovisile o temperaturi njihovih baterija, no sada će u svojim automobilima prilagoditi temperaturu baterije kako bi se osigurao optimalan protok struje.

Kako se 250 kW može usporediti s konkurencijom? Naime,  rastuća mreža tvrtke Electrify America namijenjena VW-ima već sada izrađuje punjače snage 350 kW, što je teoretski dovoljno za postići brzinu od skoro 300 km za 9 minuti, no na tržištu trenutno nema automobila za koje je to prikladno.

Povezani članci

1

2

Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje