KOMPANIJE
Njemačka traži dobavljače u regiji i u 2019. godini
Manager.ba/indikator.ba Regija 19 ožujka, 2019
Izvor fotografije:
pixabay.com

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana nastavlja se i u 2019. godini, a novi događaj bit će održan u Dortmundu 6. lipnja.

U okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastat će sa njemačkim firmama koje su u potrazi za dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. 
 

Zainteresirane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

Inicijalno 52 njemačke kompanije zainteresirane su za pronalaženje partnera u regiji. 
 

Oni koje žele postati dobavljači nekih od njemačkih kompanija trebaju se prijaviti do 29. ožujka, a broj onih koji će se kvalificirati za završni B2B događaj je ograničen. 

U proteklim krugovima pronalaženja dobavljača značajan broj kompanija iz regiije i BiH pronašao je nove poslovne angažmane, a bh. kompanije su redovno bile među najzapaženijim. 
 

Događaj se realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i energiju SR Njemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Njemačke.

Organiziraju ga Predstavništvo njemačke privrede u BiH, njemačke vanjskotrgovinske komore u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).

Tagovi: