KOMPANIJE
Njemačka kompanija ZF u Srbiji otvorila tvornicu auto-dijelova
Manager.ba/bljesak.info BiH 13 lipnja, 2019
Izvor fotografije:
bljesak.info

Njemačka kompanija "ZF" u Pančevu je u srijedu otvorila tvornicu za proizvodnju auto-dijelova i komponenti za auto-industriju, brodove i željeznicu, ukupne vrijednosti 160 milijuna eura.  

U početku će u tvornici raditi oko 300 ljudi, a do kraja treće faze izgradnje očekuje se zapošljavanje više od tisuću ljudi.

Njemačka kompanija je od grada Pančeva bez naknade dobila više od devet hektara građevinskog zemljišta, a izgradnja tvornice počela je u lipnju protekle godine.  

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je otvaranje ove tvornice veliki dan ne samo za Pančevo, Banat i Vojvodinu već i za cijelu Srbiju te poručio kako će ZF osigurati najmoderniju proizvodnju dijelova za najbolje automobile, ali i formiranje razvojnog znanstvenog centra koji će osiguarti da stručni kadrovi ostanu u zemlji i sudjeluju u razvoju.  

Vučić je pozvao njemačke partnere da dovedu još kompanija i dobavljača u Srbiju i podsjetio da je u prvih pet mjeseci 2019. godine Srbija privukla 17 posto više direktnih stranih investicija nego protekle godine u istom razdoblju, koje je također bilo rekordno.  

Kazao je kako njemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju oko 58.000 ljudi i izrazio uvjerenje kako će taj broj u budućnosti biti i veći.

Tagovi: