KOMPANIJE
Njemačka kompanija u Goraždu planira otvoriti tvornicu za proizvodnju medicinskih kreveta
manager.ba/akta.ba BiH 14 siječnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Firma je u završnoj fazi pregovora za kupovinu zemljišta na lokalitetu Vitkovića gdje bi se gradila proizvodna hala površine 7.000 kvadratnih metara.

 

U Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde uskoro bi trebala krenuti nova investicija koja će omogućiti zapošljavanje 150 osoba.

Predstavnicima Vlade putem video linka je prezentiran je plan investitora Klausa Bellingrotha iz Njemačke koji podrazumijeva otvaranje tvornice za proizvodnju medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja u Goraždu.

U kantonu su boravili predstavnici investitora koji su s premijerkom Aidom Obućom razgovarali o modalitetima suradnje i podršci Vlade BPK Goražde ovom značajnom projektu.

Razgovorima su prisustvovali i ministar privrede Mensud Arnaut te direktor DTS – šped d.o.o Sarajevo Hamdo Borovac.

U tijeku je registracija firme pod nazivom TVC d.o.o koja bi s radom trebala početi već tijekom ovog mjeseca. Firma je u završnoj fazi pregovora za kupovinu zemljišta na lokalitetu Vitkovića gdje bi se gradila proizvodna hala površine 7.000 kvadratnih metara. Do tada firma će koristiti iznajmljeni prostor u kojem će raditi 15 radnika, koji će kasnije pomoći integraciju ostalih uposlenika.

Izgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu njemački investitor realizira plan širenja proizvodnih kapaciteta u Europi. U tom pravcu planirano je da se u Goraždu grade i druge proizvodne hale, s tim da će prva biti završena najdalje do oktobra ove godine.

Investitori iz Njemačke su se zahvalili Vladi BPK Goražde koja se od samog početka uključila u pripremu ovog značajnog projekta.

Premijerka Obuća je izrazila zadovoljstvo što je u teškim vremenima uzrokovanim pandemijom virusa Covid-19  Bosansko-podrinjski kanton Goražde prepoznat kao prostor u koji vrijedi investirati. U ime Vlade BPK Goražde obećala je svu potrebnu pomoć za realizaciju ovog projekta. 

Tagovi:
Povezani članci

1

2