KOMPANIJE
Njemačka firma seli proizvodnju PVC vreća u Prijedor
Manager.ba/akta.ba BiH 15 studenog, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Dinamika predviđa zapošljavanje do 25 radnika u jednoj smjeni u prvoj fazi, dok u punom kapacitetu investitor planira zaposliti 200 radnika različitih profila.

 

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je jučer s predstavnicima firme "Roundliner B" d.o.o. notarski ugovor o prodaji građevinskog zemljišta površine 12.000 m2 u krugu Industrijske zone Celpak.

Naime, Кompanija "Roundliner" iz njemačkog grada Forst, u pokrajini Baden- Virtemberg, obratila se Gradskoj upravi Prijedora pismom namjere u kojem je izrazila interes za izgradnju proizvodno poslovnog kompleksa za proizvodnju PVC vreća, uz uvjet da im se dodijeli/proda građevinsko zemljište.

Planirano je da na lokalitetu zone Celpak investitor izgradi proizvodne i prateće objekte u periodu od dvije do tri godine, izvodeći jednu po jednu fazu, od čega je u prvoj fazi predviđena izgradnja objekta površine 1.200 m2 a od toga 1.000 m2 proizvodnog prostora i 200 m2 administrativnog prostora.

Dinamika predviđa zapošljavanje do 25 radnika u jednoj smjeni u prvoj fazi, dok u punom kapacitetu investitor planira zaposliti 200 radnika različitih profila.

Inače, kompanija trenutno radi na dvije lokacije, jedna u Njemačkoj, gdje joj je i sjedište, i druga lokacija u češkom gradu Čheb, gdje imaju većinu proizvodnih kapaciteta i zapošljavaju preka 200 radnika.

Trendovi na tržištu opredijelili su ovu kompaniju da svoju poslovnu strategiju preusmjere prema BiH konkretno u Prijedoru, gdje bi realizirali svoje poslovne planove i preselili veći dio proizvodnje.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce