INVESTICIJE
Nijemci kupili firmu iz Kupresa, u razvoj poslovanja uložit će do 15 milijuna eura
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 08 ožujka, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Cilj kompanije Brilliant 3221 GmbH u tekućoj godini je aktivacija poslovanja i proizvodnje a u idućih 5 godina namjera je investirati iznos od 10 do 15 milijuna eura.

 

Njemačka kompanija Brilliant 3221 GmbH preuzela je stotpostotan vlasnički udio u privrednom društvu DOLOMIT d.o.o. Kupres, firmi koja se bavi eksploatacijom i preradom kamena na području općine Kupres.

Vlada Kantona 10 na svojoj prošloj sjednici održanoj u veljači/februaru donijela je odluku o odobrenju prijenosa vlasničkog udjela na njemačku firmu a tim povodom juče je održan sastanak premijera ovog kantona Ivana Vukadina i ministrice privrede Dijane Puzigaće s predstavnicima kompanije Brilliant 3221 GmbH.

Direktor Jan Wever predstavio je plan za ulaganja u kamenolom i prateće pogone za preradu i proizvodnju finalnih proizvoda, navodeći kako je analizom i mjerenjima geološkog sastava terena utvrđen veoma kvalitetan materijal i njegov kvantitet, što daje temelj za budući razvoj.

Kako je Wever naveo, cilj kompanije Brilliant 3221 GmbH u tekućoj godini je aktivacija poslovanja i proizvodnje a u idućih 5 godina namjera je investirati iznos od 10 do 15 milijuna eura.

U planu je i dalje širenje firme s naglaskom na dodatna ispitivanja i mjerenja terena na području općine Kupres.

U planu je zapošljavanje 50-ak radnika s lokalnog područja.

Tagovi:
Povezani članci

1

2