POUZDANOST 2017
NEX STUDIO - Spremni smo udovoljiti najrazličitijim zahtjevima klijenata i tržišta
Manager.ba BiH 24 listopada, 2017

NEX Studio postoji od 2003. godine, a laganim i sigurnim odlukama menadžmenta ova kuća je dovedena u poziciju među vodećim u regiji, pružajući usluge satelitskog praćenja vozila. Tim ove kompanije su mladi, odgovorni i ambiciozni stručnjaci iz oblasti informatike, marketinga i odnosa s javnošću koji su spremni udovoljiti najrazličitijim zahtjevima klijenata i tržišta. Na osnovu svega ovoga postali su bonitetno pouzdana kompanija u BiH.

Prema riječima Nedima Zgodića, priznanje s kojim su nagrađeni samo je potvrda misije i vizije kolektiva, žrtvovanja i zalaganja, te profesionalnog odnosa.

“Tržište je već prepoznalo projekat Certifikat bonitetne pouzdanosti, to se vidi i to se osjeti. Kompanije znaju reći ‘A i Vi imate certifikat?’, što znači da su ponosni na to i da potvrđuju da i mi imamo, znaju da su sigurni jer sa druge strane je ista kuća, kako znam često reći domaćinska kuća. Oni koji nemaju zainteresirano očekuju da im se objasni o čemu se radi, pa samim tim probudi se želja da isti posjeduju”, rekao je Zgodić.

Istaknuo je da je rast uspješnih kompanija osjetan, ali da, kako kaže, na žalost opet postoje problemi na koje se ne može zažmiriti.

„Kako postoje uspješne kompanije, tako postoje i ostali. Svako malo je neka firma ugašena, pod stečajem, blokirani računi, dugovanja i obaveze prema drugim pravnim licima, državi i nažalost prema radnicima i obiteljima. Idealno ako bi gledali, da smo svi uspješni, da živimo u utopijskom društvu, ne bi bilo problema, svi bi bili zadovljni i sretni“, kazao je Zgodić.

Kada je riječ o poslovanju NEX Studio-a, on tvrdi da su problemi uvijek prisutni, bili su prije njih, sad su tu i bit će poslije njih.

„S problemima se trebamo samo direktno, otvoreno i trezveno suočavati, stres sa kojim se svakodnevno suočavamo je najgori, prioritet je zdravlje i obitelj, zdravo okruženje je najbitnije. Sve je rješivo, samo treba vidjeti kako ko ima strpljenja, ‘debelu kožu’ i način pristupanja i rješavanja svakom problemu“, poručio je Zgodić.

NEX Studio prisutan u mnogim državama

Cilj ove kompanije je da klijentima omogući maksimalno iskorištenje potencijala Internet tehnologije.

„Trenutno radimo u čitavom svijetu 14.000 vozila na serveru. Imamo otvorene zastupničke urede u Velikoj Britaniji (London), Holandiji (Roterdam), Hrvatskoj (Rijeka i Zagreb), Crnoj Gori (Herceg Novi), Srbiji (Beograd), Kuwaitu (Kuwait City), a matična kuća nam je u BiH (Sarajevo). Potpisali smo ugovore s najvećim stranim kompanijama: Austrian Telekom, Timocom, LKW Walter, Garmin… Jedna smo od vodećih kuća u regionu koja nudi multifunkcionalna rješenja uštede, amortizacije, goriva, generalno spašavamo novac i ubrzavamo radne procese našim klijentima“, kazao je Zgodić.

Dodao je da je početkom ove godine NEX Studio oformio NEX Group, na koju su izuzetno ponosni, te da je svaki projekat na kraju 2016. postao samo održiv i otvorio mogućnosti za otvaranjem i popunjavanjem novih radnih mjesta.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

2