POSLOVNI SAVJETI
Networking: 4 stvari koje biste trebali izbjegavati u komunikaciji
Dijana Perić BiH 10 listopada, 2017

Kao i sve ostalo, networking također zahtjeva određene vještine i praksu, kroz koju učite kako uistinu ostaviti dobar dojam te veze stvorene na poslovnim druženjima zadržati i samo dodatno jačati.

Kako više ne biste ponavljali greške i tijekom razgovora s managerima samo pričali o sebi, donosimo vam par savjeta koji će povećati vaše komunikacijske vještine.

#Pričate samo o sebi
Networking nije pravo vrijeme za samopromociju. Naravno da je itekako važno da sugovornicima predstavite ono na čemu radite, no, networking prvo trebate gledati kao priliku za razvoj odnosa s drugim profesionalcima i samim time, nakon predstavljanja, svakako da trebate i njih pitati par pitanja o njihovim poslovima i polako, suptilno i prirodno pronalaziti zajedničke teme.

#Pretpostavka da ste vi na prvom mjestu
Ljudi s kojima trebate uspostaviti kontakte su vjerojatno jako zauzeti i vi vjerojatno niste najvažnija stvar koja se nalazi na njihovoj to do listi za danas. Zato, pokušajte kada im pišete email ili se s njima želite povezati putem LinkedIn profila, da im pošaljete topao i simpatičan pozdrav uz jasne prijedloge, u želji da im vaša poruka privuče pozornost. Ostanite uporni.

#Budite samoinicijativni
Dakle, kada razgovarate s nekim, potrudite se da pokažete interes, postavljate pitanja i još važnije, predložite nove teme u komunikaciji. Budite vi ta osoba koja će predložiti sastanak na kojem možete pričati o vašim aktualnim projektima i kako zajedničkim snagama možete napraviti još veći poslovni uspjeh.

#Izrazite zahvalnost
Za savjet, izdvojeno vrijeme, na upoznavanju. Ovo je još uvijek jedna od srdačnijih gesta koja će reći mnogo o vama i vrijednostima iza kojih stojite.

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo