KOMPANIJE
Nesvakidašnja odluka ZTC "Banja Vrućica": Radnicima pet posto od prošlogodišnje dobiti
Manager.ba/indikator.ba BiH 05 lipnja, 2018

Zbog doprinosa uspješnom poslovanju preduzeća, radnicima Zdravstveno-turističkog centra (ZTC) "Banja Vrućica" bit će isplaćeno pet posto od dobiti koje je to privredno društvo ostvarilo u prošloj godini, odlučeno je na redovnoj Skupštini akcionara teslićkog ZTC-a. 

Cilj odluke Društva je stimulacija i motivacija radnika, radi vezivanja ličnih primanja sa njihovim radnim učinkom i profitabilnosti preduzeća. Radnici ZTC-a "Banja Vrućica" pozitivno su iznenađeni i ne kriju zadovoljstvo zbog ove odluke. 

"Kao dugogodišnji radnik Zdravstveno-turističkog centra 'Banja Vrućica', više sam nego zadovoljna odlukom preduzeća. Nadam se da ćemo i iduće godine u ovo isto vrijeme postići još bolje poslovne rezultate, a svakako ćemo se kao radnici truditi da svakim danom što više napredujemo u svom poslu", kaže Biljana Glišić, ugostiteljski radnik. 

I njen radni kolega Rade Đukanović, zaposlen u tehničkom servisu, pozdravlja odluku ZTC-a "Banja Vrućica". 

"Radim kao pripravnik u ovom kompleksu i svakako da nam puno znači ova odluka, naročito što dolazi u ovom periodu, kada imamo najveće izdatke. Na ovaj način znamo da je menadžment i uprava 'Banje Vrućice' prepoznala naš trud i rad i zbog toga ćemo se još više zalagati za uspješnije poslovanje našeg preduzeća", naglasio je Đukanović. 

Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC-a, precizirao je da će po ovom osnovu, svakom njihovom radniku biti isplaćeno po 250 KM. 

"Ovakav vid prakse nije bio na snazi ranije, ali su radnici Društva u zadnjih nekoliko godina imali redovnu isplatu 13. plate na završetku poslovne godine. Svakako je bitno naglasiti da smo jedno od rijetkih preduzeća u RS koja radnicima isplaćuje 13. platu kao podsticaj za ostvarene odlične poslovne rezultate u godini", podsjetio je Radošević. 

Istakao je da, pored spomenute 13. plate, njihovi radnici imaju i brojne druge benefite. 

"Radnici Društva imaju mjesečnu stimulaciju na platu u određenim iznosima, odlične uslove rada odnosno dobar radni prostor, dobru opremu, savremene mašine za rad i slično, ali im se i svake godine organizuju stručne ekskurzije i edukacije, gdje usavršavaju svoje znanje i vještine", rekao je Radošević.

Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce