PROJEKTI
Nastavlja se suradnja između Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu i SPARKa
Manager.ba BiH 29 svibnja, 2018

Nakon uspješne suradnje u prvom semestru akademske 2017./2018. godine između Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu i SPARK grupacije, ista je nastavljena i u drugom semestru. U ljetnom semestru u vidu Internacionalog projektnog studija, s pratećim seminarima i radionicama 30-ak studenata, podijeljenih u nekoliko skupina, pokušali su da svojim rješenjima zarade ocjene, ali i pomognu u razmišljanju kako bi u budućnosti mogao izgledati jedan IT kampus. 

U ovome su sudjelovaLi studenti master studija Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, pod vodstvom prof.dr. Adnana Pašića i doc.dr. Nasihe Pozder, kao i studenti master studija Istanbulskog Tehničkog Univerziteta sa internacionalnim timom studenata iz Turske, Hrvatske, Njemačke i Austrije, pod vodstvom prof.dr. Birgül Çolakoğlu, prof.dr. Hayriye Esbah Tuncer i prof.dr. Azime Tezer.

Suradnja je započela krajem veljače, kada su studenti posjetili Mostar i firme koje posluju unutar SPARK grupacije, dobili bolji uvid u način rada i razmišljanja, te razmjenjivali ideje i sugestije. Završna radionica održana je u Istanbulu od 21. do 25.5.2018., gdje su SPARK i NiL bili gosti Istanbulskog Tehničkog Univerziteta. Taj tjedan su studenti iskoristili da dovrše radove, te odrade završne prezentacije. 

“Ono što smo uspjeli vidjeti da su studenti uložili puno napora, pogotovo u tim zadnjim danima radionice, te uspješno prezentirali svoje ideje. Mostar ima sve predispozicije za ovakav kampus, od klime do zemljopisnog položaja. Ukoliko se poklope naše želje i stvori u društvu klima, ovime imamo odličnu podlogu.”, rekao je Marko Trogrlić, direktor tvrtke NiL.

Za par tjedana bit će objavljen i booklet sa svim radovima, koji će zaokružiti ovu uspješnu suradnju. 

Povezani članci

1

2

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce