GRAND TASTING
Najbolji vinari regije na finalu u Beogradu
Manager.ba/nezavisne.com 11 veljače, 2019

U Vinskoj galeriji "Vukoje 1982" u Trebinju je upriličena pretpremijera manifestacije "Grand Tasting", koja će biti održana u beogradskom hotelu "Metropol Palace" 23. ožujka i okupiti najeminentnije vinarije ove regije.

"Ovo je, zapravo pretpremijera svojevrsnog Kupa šampiona 'Grand Tastinga', uz kombinaciju slow fooda i vina iz Južne Dalmacije i Hercegovine, vinarija 'Bira' s Korčule, 'Škegro' iz Ljubuškog, 'Brkić' iz Čitluka, 'Volarević' s Komarne i 'Podruma Vukoje'", rekao je u petak Radovan Vukoje, direktor "Podruma Vukoje".

On je rekao da će se svi vinari na "Grand Tastingu" u Beogradu pojaviti sa svojim najboljim vinima, kao što je to učinjeno i u Trebinju, na pretpremijeri.

Domaćin "Grand Tastinga" u Beogradu bit će Viktor Čikeš, vlasnik portala Vino.rs, koji je tu funkciju obavljao i u Trebinju.

Beogradsko finale će ugostiti tridesetak najboljih vinarija regije s njihovim najboljim vinima.

"Svi oni će na 'Grand Tastingu' sudjelovati uz pozivnicu, dakle bez prijava, uz strogu selekciju najboljih vinara i njihovih najboljih vina. S druge strane, s ciljem da se vino postavi u prvi plan, na ovoj manifestaciji svako probano vino će se plaćati. Radi se o raritetnim vinima, koja se ne mogu uvijek dobiti i ne na svim mjestima, tako da ovo neće biti uobičajena sajamska atmosfera, u kojoj se plati ulaznica i posjetitelji od štanda do štanda probaju vino, gdje se izgubi osjećaj za klasu vina i trud vinara. Ovdje će se konzumirati isključivo vina koja konzumenti žele, uspostavljajući tako jedan poseban odnos", kazao je Čikeš.

Tagovi: