PROJEKTI
Najavljen poziv za grantove za prekograničnu suradnju vrijedan 600.000 dolara
Manager.ba/akta.ba BiH 03 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Ambassador-at-large  Ministarstva vanjskih  poslova BiH Miloš Prica ocijenio je da je dijalog važan među različitim zajednicama unutar zemlje, ali i zemalja regije, zbog sveopćeg progresa država.

 

Rješenja za ključne probleme u oblasti obrazovanja, sudjelovanja u donošenju odluka, izgradnje mira i društvene kohezije, koji su definirani u okviru zajedničkog regionalnog programa Ujedinjenih nacija "Dijalog za budućnost" bit će realizirana kroz 600.000 američkih dolara vrijedan javni poziv za grantove za prekograničnu suradnju.

Najavljeno je to na završenom događaju u okviru "Sedmice dijaloga", tijekom koje je više od 400 mladih i predstavnika institucija vlasti, obrazovanog i privatnog sektora iz BiH, Crne Gore i Srbije definiralo zajedničke prioritete i rješenja za bolju društvenu koheziju i gradnju mira.

"Prepoznali smo da nam društvena kohezija pomaže da postanemo otporniji prema društvenim i prirodnim šokovima. Kada smo suočeni s teškoćama, pomaže nam ne samo da se održimo zajedno, nego nam i daje snagu da nadiđemo zajedničke izazove", rekla je rezidentna koordinatorica UN-a u BiH Sezin Sinanoglu.

"Dijalog za budućnost" teži njegovati dijalog između različitih zajednica, te steći nova saznanja da bi se građanima iz svih država sudionica omogućilo da postanu agenti pozitivne društvene promjene.

"Tijekom trajanja projekta, a posebno danas, ljudima pružamo platformu da razgovaraju i dizajniraju rješenja za uspješne zajednice i prosperitetnu regiju. Sistem Ujedinjenih naroda spreman je da podrži implementaciju rezultata ovih dijaloga",  istakla je rezidentna koordinatorica UN-a u Crnoj Gori Fiona McCluney.  

Ambassador-at-large  Ministarstva vanjskih  poslova BiH Miloš Prica ocijenio je da je dijalog važan među različitim zajednicama unutar zemlje, ali i zemalja regije, zbog sveopćeg progresa država.

"Dijalog za budućnost" implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, a financira ga Fond UN-a za izgradnju mira (PBF).

"Dijalog za budućnost" započeo je 2014. godine kao inicijativa Predsjedništva BiH i Generalnog sekretarijata Ujedinjenih nacija, saopćeno je iz UNDP-a.

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna