PROJEKTI
Načelnik Ilidže najavio: U sljedećem periodu realizacija velikih infrastrukturnih projekata
manager.ba/akta.ba BiH 08 travnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Dogovoreni su sljedeći koraci u realizaciji izuzetno bitnih infrastrukturnih projekata za Općinu ilidža u suradnji sa Ministarstvom za promet i Vladom Kantona Sarajevo.

 

U posjeti načelniku Općine Ilidža Nerminu Muzuru bio je ministar prometa Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Dogovoreni su sljedeći koraci u realizaciji izuzetno bitnih infrastrukturnih projekata za Općinu ilidža u suradnji sa Ministarstvom za promet i Vladom Kantona Sarajevo.

"U proteklom periodu smo održali nekoliko sastanaka na kojima smo razmatrali mogućnosti saradnje Općine Ilidža i Ministarstva saobraćaja u vrlo važnim infrastrukturnim projektima na našoj lokalnoj zajednici. Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Program održavanja, rekonstrukcije i izgradnje prometnica na području Kantona Sarajevo za 2021.godine i izuzetno nas raduje što su prepopoznali značaj realizacije projekata i rekonstrukcije na našoj općini. Koristim priliku da se zahvalim ministru Šteti na podršci i na izuzetnoj suradnji i radujemo se projektima koje ćemo realizirati", kazao je načelnik Muzur.

U sljedećem periodu realizirat će se sljedeće:

- Završni radovi isključne trake sa ceste Zapadni prilaz gradu u naselju Osjek,

- Regionalni put R952 Butila – Osik – Plandište, dionica: Stara pruga – Osjek

- Kružni tok na spoju ulica M17-Ibrahima Ljubovića-Bosanskih gazija

- Ratni put prema Igman

- Ulica Hrasnička cesta od spoja sa ulicom Butmirska cesta do spoja sa M17,

- Postavljanje i obnova vertikalne prometne signalizacije u nadležnosti Direkcije za puteve na području općine Ilidža,

- Ulica Stojčevac sastav do Velike aleje

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je i Odluku o usvajanju projekta kapitalne investicije "Izgradnja tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica".

"Izgradnja tramvajske pruge za Hrasnicu je prioritetni projekt i vrlo je važan za općinu Ilidža, ali i za Kanton Sarajevo. U sljedećem periodu planiramo realizaciju započetih projekata ali i planiramo druge vrlo važne projekte u ovoj općini", kazao je ministar Šteta

Tagovi:
Povezani članci

1

2