KOMPANIJE
Mtel ulazi na još jedno tržište regije
manager.ba/biznisinfo.ba Regija 30 srpnja, 2021

Podsjetimo da je Telekom Srbija vlasnik kompanije Mtel u BiH, koja je tržišni lider i u svom sastavu ima još nekoliko bh. firmi, poput Logosofta, Elta Kababel, Telrad neta, Blicneta itd.

 

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je počelo osnivanje firme Telekoma u Sjevernoj Makedoniji, koja će se zvati Mtel.

Lučić je istakao da će s radom početi za mjesec dana najprije ponudom usluga satelitske televizije, a do kraja godine, kako kaže, bit će puštene usluge mobilne telefonije i optičkog interneta.

Podsjetimo da je Telekom Srbija vlasnik kompanije Mtel u BiH, koja je tržišni lider i u svom sastavu ima još nekoliko bh. firmi, poput Logosofta, Elta Kababel, Telrad neta, Blicneta itd. Mtel postoji i u Crnoj Gori gdje također jedan od tržišnih lidera. Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država Srbija.

Za nas su veoma važne odluke koje su danas donesene na ekonomskom forumu u Skoplju, jer smo kompanija koja želi da bude lider u regionu. Imali smo u planu širenje na tržišta Sjeverne Makedonije i Albanije, planovi postoje još od prije tri godine. Probali smo da uđemo na albansko tržište kupovinom albanskog Telekoma, ali smo na kraju bili zaustavljeni – rekao je Lučić za Tanjug.

Međutim, naglašava, da danas dolazi novo vrijeme i da se otvaraju granice ekonomskog razvoja.

– Razlog zbog koga sam ja danas u Skoplju jeste da je krenulo osnivanje firme Telekoma Srbija u Sjevernoj Makedoniji i zvat će se Mtel, kao što se zovu naše firme u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini – istakao je Lučić.

On je naveo da regionalne inicijative dodatnu brišu granice za privredu i dodao da je to bitno za Telekom koji želi da bude prisutan u svim zemljama regiona.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Euro-Express d.o.o.
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Euro-Express d.o.o.
Povezani članci

1

2

Tagovi: