KOMPANIJE
Mostar: Otvoren novi pogon za proizvodnju betona
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 29 studenog, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

TBG BH Kakanj, kompanija u vlasništvu Tvornice cementa Kakanj i članica njemačke HeidelbergCement Grupe, otvorila je novi pogon za proizvodnju transportnih betona u Mostaru.

 

Kako je saopćeno iz ove kompanije, TBG BH ovom akvizicijom jača svoju lidersku poziciju na tržištu gotovih transportnih betona u BiH.

– Naši su proizvodi zbog svoje kvalitete traženi i korišteni već više od četrdeset godina za izgradnju svega što je neophodno za razvoj modernog društva, a mi na ovaj način, plasiranjem cementa i betona vrhunske kvalitete želimo osigurati da se trend rasta, koji društvo ima, nastavi i u narednim godinama. Na području Sarajeva isporučujemo beton na najveće i najznačajnije objekte ovog urbanog centra. Naše betonare na području Zenice su glavni isporučioci betona za izgradnju koridora 5C i druge infrastrukturne objekte. A sada će za sve najzahtjevnije i najkvalitetnije infrastrukturne objekte na jugu zemlje biti dostupan i najkvalitetniji beton – kazao je ovim povodom Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku.

U sastavu firme TBG BH, osim novootvorenog kapaciteta u Mostaru, nalaze se i dvije betonare u Sarajevu, dvije u Zenici, te po jedna u Lukavcu i Banjaluci.

Otvaranje pogona za proizvodnju betona u Mostaru dio je kompanijine strategije jačanja ponude kvalitetnih proizvoda spravljenih prema njemačkim recepturama i dostojnih svih najzahtjevnijih projekata gradnje.

– Veoma smo sretni što sada i tržište Mostara i Hercegovine možemo opskrbiti našim vrhunskim markama betona te na taj način doprinijeti ukupnom razvoju i povezivanju – kazala je Ehlimana Šehmehmedović, direktor TBG BH.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce