BRANIMIR MUIDŽA
MOSTAR I SPLIT: Tvornica cementa Kakanj otvara nove betonare
Manager.ba/Indikator.ba BiH 30 siječnja, 2019
Izvor fotografije:
Branimir Muidža

Direktor Tvornice cementa Kakanj Branimir Muidža najavio je u intervjuu za Oslobođenje da u ovoj godini planiraju otvoriti dvije nove betonare.

Prema njegovim riječima, TC Kakanj ima mogućnost da godišnje proizvede oko 800.000 tona cementa, ali s obzirom na smanjen intenzitet investiranja, kao i veoma jaku konkurenciju na tržištu, godišnje plasiraju između 470.000 i 500.000 tona cementa, ovisno od potrebe tržišta. 

- Da bismo zadovoljili potrebe naših kupaca za visokokvalitetnim betonom i na jugu zemlje, uskoro otvaramo našu betonaru u Mostaru, dok u Hrvatskoj namjeravamo otvoriti betonaru u Splitu.

Investirali smo u nove silose cementa, čime smo stvorili preduvjete da proizvodimo prema trenutnim zahtjevima tržišta – istaknuo je direktor TCK-a za Oslobođenje. 

Muidža je kazao je da je 2018. godina bila veoma značajna za kompaniju, jer su obilježili i proslavili 40 godina uspješnog postojanja. Ispunili su plan od gotovo 500.000 tona cementa, što donosi i pozitivan financijski rezultat i stabilnost poslovanja. 

– Priveli smo kraju petogodišnje intenzivno investiranje od 20 mil. KM. Završavamo izgradnju novih silosa cementa kao zalog novih projekata i uspjeha. Izgradili smo pogon za korištenje zamjenskih goriva kako bismo podigli standarde efikasnog korištenja energije. Svoje poslovanje širimo kako u BiH akvizicijom pogona za proizvodnju betona, tako i u Hrvatskoj, odnosno u EU kao malo koja kompanija iz BiH – naveo je direktor kompanije TC Kakanj.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo