KONFERENCIJA U ČAPLJINI
Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva
Manager.ba 29 studenog, 2018

3. i 4. prosinca 2018. godine u restoranu Storia u Čapljini održat će se konferencija pod nazivom „Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva“. 

Prvi dan- Job day će polaznicima obuke pružiti mogućnost da potencijalnim poslodavcima predstave svoja znanja i vještine koje su usvojili kroz rad i obuku sa vrhunskim predavačima u Centru za obuku i prekvalifikaciju Čapljina.

Ovaj dan je namijenjen prvenstveno njima, ali su dobrodošli svi zainteresirani.

Da su polaznici obuka doista učili od najboljih, u prilog govori i činjenica da je jedan od predavača bio i chef Goran Raguž, hercegovački kuhar sa 30-godišnjim iskustvom rada u prestižnim restoranima u Belgiji, od kojih su i dva nagrađena Michelin zvjezdicom. 

Njegovo iskustvo i znanje koje im je prenio, bilo je od velike važnosti i koristi za polaznike, koji su tek stjecali nova znanja i vještine u sektoru ugostiteljstva.

Prvog dana konferencije planirana je panel diskusija "Potrebe sektora turizma/ugostiteljstva za radnom snagom", dok će se drugi dan u utorak, 4. prosinca 2018. godine održati još dvije panel diksusije na teme "Lokalna partnerstva za zapošljavanje" i "Obrazovanje odraslih/Dualno obrazovanje".

 

 

Projekt “Uspostava centra za obuku i prekvalifikaciju Čapljina” provodi Asocijacija za regionalni razvoj REDAH (kao vodeći partner) u suradnji s partnerima: Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, Općinom Čapljina, Srednjom školom Čapljina, Bizz Solutions d.o.o. Čapljina, Turističkim klasterom Hercegovina i Turističkom zajednicom HNK/Ž.

Centar je uspostavljen u lipnju 2017. godine, od kada je održano pet ciklusa obuka za zanimanje kuhar i tri za zanimanje konobar. 

Ukupno je 89 polaznika završilo obuku (68 za zanimanje kuhar i 21 za zanimanje konobar) iz dvanaest općina sa prostora BiH, a najviše sa prostora općine Čapljina i Grada Mostara. 

Projekt se realizira u okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“,  koji financira Europska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada.  

Osnovni cilj projekta je doprinos smanjenju nezaposlenosti, razvoju ljudskih resursa i poboljšanju tržišta rada na području Općine Čapljina i regije Hercegovina kroz prekvalifikacije i obuke u sektoru turizma.

Tagovi: