INVESTICIJE
Moguće investicije Volkswagena u BiH
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 03 travnja, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

U okviru tematske posjete automobilskim brendovima SR Njemačke, predstavnici Privredne komore FBiH i Agencije za promociju stranih investicija BiH, proteklog tjedna su održali nekoliko sastanaka.

Sastanci sa predstavnicima Volkswagena su održani u uredu Privredne komore FBiH u Forum Autovisionu, istraživačko-razvojnom centru Volkswagena, kojeg Komora već drugu godinu koristi za promociju automobilske industrije FBiH.

Tom prilikom je razgovarano o trenutnom stanju automobilske industrije sa aspekta VW-a kao i o planovima za naredni period.

Tijekom razgovora, poseban naglasak je stavljen na mogućnost investiranja VW-u u BiH te su tom prilikom dogovoreni naredni koraci i aktivnosti koje je neophodno realizirati, rečeno je iz Privredne komore FBiH, bez iznošenja više detalja.

Osim sastanaka u sjedištu Volkswagena, održani su sastanci u Stuttgartu, točnije centru Mercedes-Benza gradu Sindelfingenu sa predstavnicima istoimene kompanije, gdje su predstavljene kompanije iz BiH koje se bave automotivom, te kao naredna aktivnost je dogovorena zajednička posjeta i predstavljanje kompanija iz BiH predstavnicima Daimler AG-a.

Od posebnog značaja je posjeta Tehničkom sveučilištu Graz, odjelu Virtual Vehicle, gdje se sa predstavnicima i profesorima razgovaralo o mogućnostima suradnje sa kompanijama iz BiH, kao i otvaranja razvojnog ureda Virtual Vehicle Research Center-a u Sarajevu.

Tom prilikom su prezentirana trenutna dostignuća virtualne vožnje i u kojem smjeru se kreće te je dogovorena i posjeta u narednom periodu Privrednoj komori FBiH i kompanijama koje se bave automotivom, a kojima bi predstavljena tematika mogla biti interesantna.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce