KOMPANIJE
Mistral otvara novi ured na preko 600 kvadrata u Mostaru
Manager.ba BiH 20 veljače, 2019
Izvor fotografije:
mistral.ba

Nakon preko 8 godina uspješnog poslovanja na svjetskom tržištu i okupljanja tima od 140 stučnjaka za razvoj softvera, domaća kompanija Mistral otvara novi prostor u jednom od najsunčanijih gradova - Mostaru. 

“Jako smo vezani za taj grad, a sa Univerzitetom i Sveučilištem u Mostaru imamo odličan i veoma konstruktivan odnos. Mostar je grad u kojem je veliki broj naših uposlenih diplomirao ili magistrirao, te proveo neke od najljepših godina života. Zbog vezanosti za grad, sve veći broj stručnjaka za razvoj softvera se opredjeljuje za život u Mostaru. To je jedan od glavnih razloga zbog kojeg Mistral želimo približiti njima, jer veliki interes itekako postoji. S ponosom najavljujemo otvaranje Mistrala na atraktivnoj lokaciji u Mostaru još u prvom dijelu ove godine.” - izjavio je generalni direktor kompanije Mistral, Mersed Čamdžić.

 

 

Ovo će im i službeno biti treći ured pored postojećih u Sarajevu i Atlanti.

Kompanija je poznata po zdravom rastu i uspješnom poslovanju, a za Mostarski tim već imaju spreman veliki projekat koju su nedavno dobili. 

“Već od danas svi zainteresirani mogu aplicirati putem naše web stranice i izraziti interes za rad u našem timu. Budući da je ovo veliki korak za nas, a projekt koji donosimo veoma izazovan, za početak ćemo primati samo pojedince s višegodišnjim iskustvom. Svakog zainteresovanog kandidata ćemo detaljno informirati o svim pojedinostima neposredno nakon kontakta. ” - dodala je Amila Avdukić, voditeljica ljudskih resursa u Mistralu. 

 

Kompanija je poznata po pružanju vrhunskih uvjeta za rad i razvoj svojih zaposlenika, kao i po modernom uređenju uredskih prostorija koji prati standarde sa zapada. 

Otvaranjem ureda u Mostaru, Mistral će zasigurno doprinijeti razvoju i aktivnostima IT sektora i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. 
 

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce