SPORT
Mirela Babić, prva Mostarka sa IronMan titulom
manager.ba 04 listopada, 2022

Mirela Babić sudjelovala je u svjetskoj utrci dugog triatlona pod nazivom - Ironman, a pred njom bio je izazov ukupne dužine od 227 kilometara. Trebalo je izdržati 4 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42 km trčanja - bez stanke, a Mirela je to uspjela za 14 sati i 14 minuta.

 

Selo Calella u regiji Barcelona-Maresme, na istočnoj obali Španjolske na Sredozemnom moru, bilo je domaćin najpopularnije utrke na kraju sezone u Europi. Plivanje u moru u zaljevu, brza biciklistička staza i trčanje krajolicima ovog pitomog sela čine je privlačnom brojnim sportašima iz cijelog svijeta. Bitno je kazati kako je na ovogodišnjem izdanju sudjelovalo ukupno 1500 natjecatelja, a pobjednnik na ovogodišnjem izdanju bio je Sigurdur Orn Ragnarsson koji je u cilj ušao sa vremenom 8:42:01. Naša mostarka Mirela Babić plasirala se kao 166 žena u svojoj kategoriji, te je ulaskom u cilj na najbolji način prezentirala svoj klub, grad i svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu.

"Neopisiv osjećaj. Sama utrka je brutalna, trebalo je prije svega puno odricanja i sati na treningu da bih uopće dospijela ovdje, ali danas nakon svega, mogu kazati kako se isplatilo. Sama utrka bila je jako teška. Plivanje je bilo super, to sam savladala bez većih poteškoća, al kad sam došla na bicikl počeli su problemi. Prvo sam pogriješila stazu gdje sam izgubila pola sata dok sam se vratila na pravu dionicu, a zatim je počeo puhati neki jak vjetar što me dodatno iscrpilo na biciklu. Nakon toga trebalo je još istrčati 42km, što me dokrajčilo, ali sretna sam što sam izdržala i uspijela. Na trčanju sam prvo krenula snažno, imala sam jači tempo nego sam planirala, nekako su me noge same nosile, a onda sam na 25km počela osjećati jake bolove u stomaku. Posljednje kilometre na stazi sam praktički prehodala, sve do ulaska u cilj kada sam ponosno u zrak podigla zastavu svoje zemlje. Presretna sam!", komentirala je Mirela Babić.

"Sada ću malo odmoriti u Barceloni i turistički obići ovu zemlju sa svojom djecom, a nakon toga se vraćam svom gradu i prijateljima" dodala je.

Mireli Babić, pošlo je za rukom ono što možda ne bi mnogim pripadnicima jačeg spola. Ona je, ovoj svjetskoj utrci dugog triatlona stekla naslov -Ironman, kojim se tek, rijetke žene mogu pohvaliti. Zasigurno je prva žena u Mostaru koja nosi tutulu "Željezne žene".

Poznata po svom prekrasnom položaju na "Costa del Maresme" i prepoznatljivom svjetioniku, Calella je turistička i sportska žarišna točka. Njegove zlatne plaže i blaga klima nude igralište za ljubitelje triatlona, a utrka nudi veliki izazov u kasnoj sezoni zahvaljujući prekrasnom plivanju u moru, ravnoj i brzoj biciklističkoj stazi i ravnoj stazi za trčanje uz plažu Calella sa velikom i izvrsnom publikom duž cijele staze.

 

 

Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce