PROJEKTI
Milijun eura za modernizaciju mreže HT-a Mostar
manager.ba/akta.ba BiH 09 travnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Ugovorena je implementacija najnovije tehnološke inačice višemedijskog podsustava temeljenog na Internet protokolu (IP Multimedia Subsystem - IMS) koja omogućuje virtualizaciju mrežnih funkcija.

 

Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević potpisali su novi ugovor, vrijedan 7,5 milijuna kuna (oko milijun eura), o implementaciji najnovije tehnološke inačice višemedijskog podsustava, priopćeno je u četvrtak iz Ericssona Nikole Tesle.

Naime, kako se ističe, ugovorena je implementacija najnovije tehnološke inačice višemedijskog podsustava temeljenog na Internet protokolu (IP Multimedia Subsystem - IMS) koja omogućuje virtualizaciju mrežnih funkcija.

Time se nastavlja se višegodišnja suradnja tih dviju kompanija.

U sklopu ugovora nadogradit će se i sustav za mjerenje performansi mreže.

Također, bit će implementirano novo Ericsson Diameter Signaling Controller rješenje koje predstavlja odgovor na rastuću IP komunikaciju među mrežnim elementima jezgrene LTE mreže, kaže se u priopćenju. 

Ističe se i da danas već 130 pružatelja usluga širom svijeta koristi to rješenje u cloud centrima kako bi LTE i VoLTE korisnicima osiguralo optimalnu pokrivenost te dodaje da će se lakše upravljanje radom s korisnicima u mrežama roaming partnera postići uvođenjem rješenja Steering of Roaming. 

Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, unatoč izazovnim okolnostima u okruženju, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi:
Povezani članci

1