OPORAVAK VIKENDOM
Metode detoksifikacije nakon paklenog tjedna
Manager Svijet 27 listopada, 2023

 

Kada napustite radno mjesto izgubljeni u petak, što možete učiniti za detoksifikaciju prije ponedjeljka? 


Magazin Success na ovo je pitanje odgovorio uz pomoć odgovora iz ankete na pitanje "Kako se opuštate od stresa nakon ludog tjedna na poslu?" provedene među članovima Vijeća mladih poduzetnika - YEC.


1. Provedite vrijeme s obitelji i prijateljima

Nemojte zaboraviti što je važno u životu. Ako radite bez prestanka, izgorit ćete. Na kraju dana, uspjeh su ravnoteža, sreća i važni osobni odnosi. Osim toga, najbolje ideje dolaze od odmornog, sretnog uma.


2. Pustite podsvijest nek rješava probleme

Ponekad najbolje ideje dobijamo kroz pasivno razmišljanje. Ta vrsta razmišljanja ustvari oslobađa. Usmjerite pozornost na nešto drugo, kako bi se vaša podsvijest probila na površinu s rješenjem. Možda okrijete ono što ste tražili dok vježbate, vozite, čak i spavate.


3. Promislite o svom učinku

Odradite sa sobom tjednu procjenu učinkovitosti za privatne i poslovne ciljeve. Jeste li ih ostvarili? Kako ste se nosili s teškim odlukama? Jesu li određeni razgovori mogli i bolje proći? Dopustite svom mozgu da secira i promisli o vašem učinku kako bi se mogli popravljati iz tjedna u tjedan.


4. Iskopčajte se koliko god možete

Mentalni odmor od posla i digitalna detoksikacija će vam dati više umne snage za idući tjedan. Ako si možete priuštiti, iskopčajte se na samo jedan dan. Vratit će vam se u učinku već tijekom prvog sata rada u ponedjeljak.


5. Pročitajte nešto

Čitanje (bilo knjige ili posta na nekom blogu), u kojemu uživate, odličan je način ulaska u neki drugi svijet, upijanje mudrosti i poboljšavanje sebe i svoga rada.


6. Naspavajte se

Subota je mnogima dan kada ne pale alarm. Čak i ako spavate pola sata ili sat dulje nego inače, odličan je osjećaj kada se probudite uz zvuke djece koja se igraju, ili traže doručak. Zar to nije bolje od zvonjave digitalnog uređaja?


7. Skuhajte obrok

Jednostavi ritual kuhanja obroka tjera na usporavanje i povezivanje osobe s onim što jede. Preko tjedna ste obično toliko zauzeti da samo zgrabite neku prerađenu hranu i natrpate se u pokretu. To nije zdravo, niti pokazuje kako cijenimo hranu. Odvojite li vrijeme za pripremu ukusnog, zdravog obroka, na sjajan ćete se način povezati s prijateljima, obitelji i voljenima.

 

Manager.ba

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
Savjeti