KOMPANIJE
Mercator svečano ozvaničio povratak u BiH, otvorena 83 objekta
Manager.ba/Klix.ba BiH 26 listopada, 2017

Najveći slovenski trgovački lanac supermarketa Mercator se nakon tri godine danas zvanično vratio na tržište BiH, a u poslovnici u Ložioničkoj ulici u Sarajevu svečano je presječena vrpca i dočekani su kupci. Generalni direktor Mercatora u BiH Ahmet Koštreba rekao je da je odluku o povratku uprava Mercatora doživjela sa strepnjom i radošću.

"Strepnja je vezana za vraćanje povjerenja kupaca koje smo gradili prethodnih godina i u tom smislu smo ispunili obvezu preuzimanja 83 maloprodajna objekta od Konzuma. Posebno se radujem što su svi zaposlenici zadržali svoja radna mjesta, a zaposlili smo i dodatno osoblje", rekao je Koštreba.

Naglasio je i da će uz vraćanje PIKA kartice umirovljenicima od sljedećeg četvrtka uvesti 10 posto popusta u svim trgovinama, kao i redovne akcije za sve kupce uz ljubazno osoblje.

"Dodatna misija Mercatora u BiH je jednostavna - prepoznati želje kupaca i dati im više za njihovo vrijeme i njihov novac. Kada je riječ o asortimanu koji je naša konkurentna prednost, pored 35.000 postojećih artikala, za nešto više od mjesec dana uvrstili smo i dodatnih 2.000 artikala, a posebnu pažnju smo dali domaćim proizvođačima i dobavljačima", rekao je generalni direktor Mercatora BiH.

Poredeći prijašnje i sadašnje stanje, rekao je da je tržište ranije bilo donekle konsolidirano, dok je odlazak Mercatora uzrokovao njegovu dekonsolidaciju. Povratkom Mercatora, smatra Koštreba, konsolidacija tržišta bit će jača, što će odgovarati svima, pa i konkurenciji.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

2

Tagovi: