CRNA GORA
Mercator-CG zatražio odobrenje za preuzimanje Franca marketa
Manager Regija 27 siječnja, 2023

Mercator-CG, u okviru kojega posluju marketi Idea, podnio je Agenciji za zaštitu konkurencije (AZZK) zahtjev za odobrenje kupovine Franca marketa.

 

Agencija za zaštitu konkurencije Crne Gore objavila je u Službenom listu kako se predložena koncentracija odnosi na preuzimanje kontrole nad trgovinama Franca marketa.

Sead Franca potvrdio je Pobjedi zanimanje Mercatora za njihove trgovine.

"Ugovor nije potpisan niti je sprovedena ijedna konkretna radnja. Ukoliko AZZK to ne odobri, od prodaje ne može biti ništa. Čak i ako odobri, to i dalje ništa ne znači, jer još nije bilo nikakvih konkretnih dogovora. Ono što je sigurno, to ne bi bila akvizicija, već eventualno integracija koja bi podrazumijevala podijeljene uloge, ali je to sve pitanje dogovora da li će od toga išta biti", kazao je Franca.

I iz Merkatora-CG su potvrdili zainteresovanost za preuzimanje svih maloprodajnih objekata Franca marketa.

"Zakonska procedura nalaže prije zaključenja transakcije dobiti suglasnost AZZK, za što je postupak u tijeku i o njegovom će ishodu javnost biti blagovremeno obaviještena", kazali su Pobjedi iz ove kompanije.

Kroz 125 IDEA trgovina, Merkator-CG djeluje u 19 crnogorskih općina. Upošljava preko 1.500 ljudi. 

"Franca marketi su trgovački lanac osnovan u sklopu mesne industrije Meso-promet. Imaju 67 maloprodajnih objekata na crnogorskom tržištu na kojemu su prepoznati kao brend koji fokus stavlja na domaće meso i mesne proizvode vlastitih farmi, što predstavlja osnov za dugoročnu saradnju obje kompanije", kazali su iz Merkatora.

Manager.ba

Najnovije vijesti
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje