POSLOVNI SAVJETI
Menadžment ili liderstvo, znate li razliku?
Manager.ba/Hocu.ba BiH 18 siječnja, 2019

Upotreba ova dva pojma česta je pojava u posljednje vrijeme. Ipak, iako se mnogo puta spominje, malo tko zna razliku. Neki ih čak i stavljaju u isti koš. To naravno nije pravilno, jer svaki od njih ima značenje za sebe. Kako biste što bolje razumjeli razliku, reći ćemo nešto više o oba pojma i tako vidjeti što svaki od njih zasebno predstavlja.

Menadžment kao vještina pojavio se prije nekoliko tisuća godina, a razvoj počinje u 19. stoljeću.

Menadžment je proces planiranja, organiziranja, vođenja i kontroliranja poslova članova organizacije i korištenje svih raspoloživih sredstava kako bi se postigli naznačeni ciljevi.

Dakle, menadžment pomaže organizaciji da ispuni svoje ciljeve i zadatke, uz pomoć drugih ljudi. Ovo je jedan jako kompleksan zadatak i to ne treba zaboraviti.

Liderstvo je relativno nova pojava u menadžmentu, čiji naziv dolazi od engleske riječi leadership.

Kao što samo ime kaže, liderstvo je usko povezano sa vođenjem. Liderstvo, dakle, označava proces tijekom kojeg jedna osoba utječe na druge članove organizacije radi ostvarenja definiranih ciljeva grupe ili organizacije. Liderstvo treba promatrati kao oblik vođenja svojstven pojedincima koji su predvodnici, koji u sebi imaju određenu "moć" i mogu natjerati druge da ih prate.

Kada smo se malo bolje upoznali sa ovim pojmovima, možemo uvidjeti suštinsku razliku, a to je u načinu na koji menadžeri i lideri motiviraju zaposlene.

Menadžment ili rukovođenje predstavlja integralni skup povezanih aktivnosti i zadataka, a kod liderstva jedna osoba dominira, a druge su joj podređene.

Ta osoba, odnosno lider, ima zadatak pronalaziti prilike koje dolaze sve brže i brže i da ih koristi.

Lider mora vjerovati u viziju i koristiti promjene na najbolji način. Liderstvo je potrebno svakoj organizaciji, bez obzira gdje se nalazi u organizacijskoj hijerarhiji.

Poslovi menadžmenta i liderstva se u nekim dijelovima prepliću, prema tome, da bi se ostvarili što bolji rezultati, potrebno je da organizacija ima sjajan menadžment i još bolje liderstvo.

U svijetu u kojem su promjene veoma brze, potrebno je uskočiti u budućnost, uhvatiti se u koštac s promjenama i prilagoditi im se na najbolji način bez obzira kolike one bile.

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo