EDUKACIJE
Međunarodni eksperti iz psihologije i ekonomije otkrivaju kako unaprijediti pregovaračke i liderske sposobnosti
Manager.ba 24 svibnja, 2019

 

Način na koji pregovarate može znatno utjecati na Vaše poslovne rezultate. Sposobnost da pregovorima postignu željeni rezultat jedna je od najvećih prednosti dobrih lidera i menadžera. Njihovo okruženje ih želi pratiti svojevoljno.

Razviti pregovaračke i liderske sposobnosti je lakše nego što mislite i svako od nas može postati uspješan lider.

Kako se nositi s napetostima i emocijama u poslovnom i privatnom životu, na koji način se suočiti s neočekivanim situacijama, kako se efektivno i sistematično pripremiti za pregovore te kako postati autentičan pregovarač - otkrivaju nam Jens Corssen i Jasmin Hošo, eksperti s višedecenijskim međunarodnim iskustvom u vođenju biznisa, pregovaranju i liderstvu.

Na seminaru „Pregovaranje i Leadership”, koji će se održati u Sarajevu, 31. 05., 01. 06. i 02. 06. 2019, u mogućnosti ste upoznati provjerene metode dokazanih eksperata u pregovaranju i liderstvu.

 

 

Ovaj trodnevni trening je namijenjen publici iz privatnog i javnog sektora, različitih profila i funkcija, usmjerenih na filozofiju i praksu samorazvoja, rješenja konfliktnih situacija, savladavanje stresa, unapređenje pregovaračkih vještina i svima onima koji žele postati autentični lideri.

Jens Corssen je njemački psiholog, kognitivno-bihevioralni terapeut, psihološki savjetnik i autor. Studij psihologije i bihevioralne terapije je završio na Univerzitetu Ludwig-Maximilians u Munchenu. Kao stručnjak za mentalno samoupravljanje (Inner Coaching), već četiri desetljeća savjetuje top menadžere iz područja ekonomije i medija, kao i nogometne profesionalce.

Od 2002. održava predavanja i seminare u kompanijama širom svijeta, a od 2011. održava i besplatna predavanja u njemačkim školama koje se bave izučavanjem stresa i poslovnih neuspjeha.

U fokusu njegovih istraživanja su mentalna stabilnost i otpornost, novo razmišljanje o transformaciji i upravljanje promjenom i odnosom. 

 

 

Autor je više knjiga i članaka o uspješnom bavljenu sobom i drugima.

Jasmin Hošo je poduzetnik, investitor, direktor kompanija Tondach/Wienerberger BiH, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu i Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu. 

Diplomirao je ekonomiju na Univerzitetu u Sarajevu, a zvanje magistra je stekao iz interdisciplinarnih studija na Univerzitetu u Bolonji i Univerzitetu u Sarajevu. 

Nakon toga, doktorirao je na Univerzitetu u Sarajevu. Edukaciju je nastavio na Harvard Law School Programu o pregovaranju, ZfU International Business School i na Schranner Negotiation Institute u Zurichu.

Iza sebe ima više od dvije desetljeća međunarodnog iskustva u vođenju kompanija, strateškom rastu i pregovaranju.

Uspješno je postizao dogovore u kompleksnim i teškim poslovnim situacijama i pomagao da se u ranoj fazi riješe veoma emotivni, poslovni i privatni sporovi. 

Njegove vještine komuniciranja i moderiranja doprinijele su da se uspješno riješe konflikti u kojima je bilo uključeno više strana. 


Rezervirajte svoje sudjelovanje na seminaru na: https://www.corssenhoso.com/
 

Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce