McDONALD's
McDonald's napravio nove znakove do svojih restorana, koristeći isključivo svoj logo
Manager.ba/media-marketing.com Svijet 06 ožujka, 2018

 

Agencija Cossette je pronašla zaista oštrouman način da praktično iskoristi dijelove McDonald's-ovih zlatnih lukova. 

McDonald's-ovo brendiranje je toliko poznato da može komunicirati jednako dobro i kada se predstavi u iznimno minimalističkom obliku, a najbolji primjer toga dolazi nam iz Kanade, gdje ovaj lanac brze hrane u novoj kampanji koristi samo dijelove svog logotipa kako bi stvorio nove i jedinstvene prometne znakove.

Agencija Cossette uzela je slavne zlatne lukove ovog brenda i isjekla ih na dijelove, kako bi ih iskoristili kao pokazivače smjera do najbližih McDonald's restorana. Kampanja „Follow the Arches“ tako pretvara dijelove divovskog žutog M slova u znakove sa smjernicama koje vozači mogu iznimno lako slijediti.

„Prilikom pravljenja novog sistema za davanje smjernica, primijetili smo da su upute već tu, u samom logotipu“, izjavili su iz brenda. „Isjecanjem zlatnih lukova na smjernice, i pojednostavljivanjem vizuelnih podataka do onoga što je jedino bitno, pretvorili smo jedan nedovoljno iskorišten medijski prostor u jednostavan i jedinstven sistem dizajna koji je prilagodljiv bilo kojem tržištu širom svijeta.“

Kampanja za sada obuhvaća samo četiri plakata (tri statična i jedan digitalni) u visokoprometnim dijelovima Toronta, ali Peter Ignazi, glavni kreativni direktor agencije Cossette, izjavio je kako bi koncept u konačnici mogao riješiti problem stotina različito dizajniranih smjernih plakata ne samo u Kanadi nego i širom svijeta.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo