POSLOVNI DOGAĐAJ
Makedonci oduševljeni Sajmom privrede u Tešnju
Manager.ba/zosradio.ba BiH 15 lipnja, 2019
Izvor fotografije:
zosradio.ba

Zemlja partner ovogodišnje 15.Međunardnog sajma privrede Tešnju je Republika Sjeverna Makedonija.

Predstavnici privrednih i političkih institucija Republike Sjeverne Makedonije izjavili su za ZOS radio da se kući vraćaju pod dojmom srdačne dobrodošlice koju su doživljeli u Tešnju.

 

Posebno su zadovoljni zbog 20 vrlo uspješnih poslovnih sastanka koje su održali sa kompanijama iz BiH koje su pokazale interes za ekonomsku suradnju sa Makedonijom.

Jovan Stojanovski, savjetnik u kabinetu Ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Sjeverne Makedonije rekao je da su već razmjenili kontakte sa privrednicima iz BiH i dogovorili slijedeće korake za uspostavljanje buduće suradnje, a neki od njih su već potvrdili svoju posjetu Sjevernoj Makedoniji.

 

 

"Trgovina je jedna svakako od najčešćih termina koji se spominjao na svakom sastanku sa BiH privrednicima.

Naše države već imaju sklopljene brojne bilateralne sporazume o saradnji, a koji su jedan od mehanizama za povećanje trgovinske razmjene između naše dvije prijateljske zemlje.

Posljednje dvije godine Republika Sjeverna Makedonija uspjela je postići ogromne uspjehe na međunarodnom planu, kao što su dogovori sa Grčkom i Bugarskom, koje izražavaju našu volju za budućom saradnjom sa svim zemljama iz regije", izjavio je za ZOS radio Jovan Stojanovski, savjetnik u kabinetu Ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Sjeverne Makedonije.

Na kraju je sugovornik iz Makedonije istakao svoju ocjenu da Tešanjski sajam privrede ima sve preduslove da postane sajam broj 1.ne samo u BiH već i u regiji.

"To je zbog toga što privrednici ovaj sajam osjećaju kao svoj i svi zajedno doprinose njegovoj organizaciji.

 I pored toga što živimo u svijetu naprednih virtualnih tehnologija, ja mislim da je ovaj način još uvijek najefikasniji za povezivanje privrednika i uspostavljanje suradnje" rekao je na kraju Jovan Stojanovski, savjetnik u kabinetu Ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Sjeverne Makedonije.

Povezani članci

1