INVESTICIJE
Maglaj dobio pogon za obradu crvenog mesa: Euro Meat počinje s radom idući mjesec
manager.ba/akta.ba BiH 22 rujna, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić i direktor kompanije Madi iz Tešnja, Edin Jabandžić obišli su nedavno proizvodne pogone nove kompanije "Euro Meat", čiji su radovi u završnoj fazi. Prilikom obilaska, razgovarali su o perspektivama kompanije, te o proizvodima koji će biti ovdje rađeni.

 

"Mi računamo da bi ovo u toku oktobra trebalo biti pušteno u funkciju. Renoviran je stari dio objekta koji je kupljen i dograđen jedan potpuno novi dio objekta. Kompletan  prostor preko  3.000 m² i investicija u ovom momentu je došla gotovo do 3 milijuna KM. To će sigurno biti prilika i za Euro Meat Maglaj, ali i za Općinu Maglaj da se uposle novi ljudi, nova radna mjesta. Ono što želim da napomenem jeste da ovo ovdje nije nikakva klaonica i nešto što će ugrožavati životnu sredinu ljudi. Ovo je ovdje pogon za obradu crvenog mesa, prije svega mislim na teletinu, junetinu, govedinu i distribucija prema krajnjim potrošačima, tržnim centrima po cijeloj BiH. Ovih dana će se intenzivno početi primati ljudi, koji će raditi na obradi, pakovanju i distribuciji mesa", kazao je direktor Edin Jabandžić.

Jabandžić je istakao kako ovaj objekt ima najsuvremeniju i najmoderniju opremu, te da u procesu proizvodnje nema ispuštanja plinova.

 

"Konzultanti su bili jedna od najboljih konzultantskih firmi na prostoru bivše Jugoslavije, točnije firma iz Beograda i implementirana je apsolutno sva tehnika i oprema koja danas se može naći kao najmodernija, najsuvremenija bez bilo kakvih posljedica. Ono što je sigurno naša obaveza bila i što je ispunjena, a to  da prilikom obrade i cijelog procesa završetka, voda mora biti potpuno čista. A što se tiče nekih plinova, toga uopće nema u ovom procesu proizvodnje", istakao je on.

Načelnik Mahmutagić je također podvukao da se ne radi ni o kakvoj klaonici i da neće biti nikakvog ugrožavanja životne sredine.

"Ono što je vrlo značajno da će to biti kompanija koja ima perspektivu daljeg razvoja i obilazeći praktično završene proizvodne pogone, vidjeli smo da je jedan dio još planiran, nekih 1000 kvadrata za neku drugu firmu, tako da  očekujemo i tu novouposlene. Kompaniji Euro Meat želim uspješnu proizvodnju", istakao je općinski načelnik.

Podsjetimo, kompanija Euro Meat je nova investicija tešanjske kompanije Madi. Riječ je o novom pogonu za proizvodnju i trgovinu crvenog mesa – junetine, teletine i govedine.

Pogon je urađen na bazi dugogodišnjeg znanja i iskustva investitora, a proizvodnja će ići primarno za BiH.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti